»Básníci« Matásek a Jeníčková: ČEKALI NA SEBE 34 LET! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

»Básníci« Matásek a Jeníčková: ČEKALI NA SEBE 34 LET!

Eva Jeníčková, David Matásek
Eva Jeníčková, David Matásek (Foto FTV Prima, Dan Zahrádka,ara)

Konečně se David Matásek (55) dočkal a nemusí už závidět kolegovi z Básníků Pavlu Křížovi (56). Taky si sáhl na prsa představitelky dnes již legendární Vendulky utěšitelky Evy Jeníčkové (53) a dostal od ní pusu.

Ve všech dílech Básníků s Jeníčkovou prohodil sotva pár slov. Zatímco scenaristé neustále mysleli jen na představitele Štěpána, Matásek jako Kendy měl smůlu. Ale pokračování krimiseriálu Polda mu půvabnou Vendulku z Básníků přihrálo přímo do náruče. Dostat Jeníčkovou a Matáska společně před kameru nebylo ale nic jednoduchého. „Protože Eva žije v Los Angeles, muselo se kvůli ní dopředu hodně plánovat, aby vše klaplo,“ prozradil Aha! dobře informovaný člověk ze štábu.

„Natáčelo se loni v květnu a Eva Jeníčková měla na place jen 5 dní,“ prozradil Aha! s tím, že scény v baru byly jejími prvními. A podle toho si natáčení herečka taky užila. „My jsme si s Davidem při natáčení Poldy zahráli úplně nejvíc, protože na minulých projektech jsme společné scény vlastně skoro nikdy netočili. David je fantastický, stejně tak jako všichni na place, včetně štábu i produkce. Jsou to profíci,“ svěřila Jeníčková.

Alkohol na oslavu setkání herců ale netekl. A to ani v tom případě, že se natáčelo zapíjení narození vnoučete její postavy Kamily a Matáska coby poručíka Břízy. „V báru zhoustl umělý dým, falešný alkohol teče proudem, hudba na plný pecky nehraje, ale musí to vypadat věrohodně,“ zavzpomínal na podvod před kamerou Matásek

Co jste možná nevěděli?
› Původně měli v Básnících ztvárnit dvojici kamarádů Lukáš Vaculík (55) a Ondřej Vetchý (55). Režisér Dušan Klein (78) nakonec vybral Pavla Kříže (56) a Davida Matáska (55), kteří v té době spolu studovali.
› Eva Jeníčková natáčela druhý a třetí díl Básníků tajně. „Tehdy jsem byla na DAMU a bylo nám řečeno, že ještě nejsme hotoví herci, takže nemůžeme nikde hrát,“ vzpomínala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.