České lvy zmrazila Bába z ledu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

České lvy zmrazila Bába z ledu!

Zuzana Kronerová a Pavel Nový slaví úspěch polibky!
Zuzana Kronerová a Pavel Nový slaví úspěch polibky! (M. Pátek, D. Kundrát, P. Machan)

Nejlepším filmem 25. ročníku cen Filmové a televizní akademie je Bába z ledu, nejlepším hercem Pavel Nový a nejlepší herečkou Zuzana Kronerová. 

Jakoprvní si skleněného lvíčka v budově pražského Rudolfína převzala za Nejlepší dokumentární film Olga Sommerová. A to za dokument Červená o operní pěvkyni Soně Červené. Nejlepší ženskou vedlejší roli ovládla Petra Špalková za film Bába z ledu.

Oldřich Kaiser si odnesl už svého druhého Českého lva a to v kategorii Nejlepší mužská vedlejší role ve snímku Po strništi bos. Cenu za Nejlepší kostýmy si převzala kostymérka Simona Rybáková za film Milada.

Trofej za Nejlepší filmovou scénografii získal film Lajka a pánové Aurel Klimt, František Lipták a Martin Velíšek. Cenu za Nejlepší dramaturgický televizní seriál získal projekt Svět pod hlavou a přišli ji převzít režisér, scénárista a producenti. Cenu za Nejlepší masky získala Andrea McDonald za film Milada. Kategorii Nejlepší hudba ovládla dvojice Irena a Vojtěch Havlovi za film Křižáček. Cenu za Nejlepší studenstký film si odnesl Michal Blaško za Atlantidu.

Nejlepší střih za fim Špína oslavila partička ve složení Jiří Brožek, Michal Lánský  a Jana Vlčková. Lva za Nejlepší zvuk obdržel Jakub Čech a Claus Lynge díky bijáku Po strništi bos. Cenu za nejlepší televizní film nebo minisérii obdržela úspěšná Spravedlnost. Nejlepší scénář pak napsal Bohdan Sláma přesně na míru Bábě z ledu. Nejlepší kamera zavrčela v bijáku Po strništi bos, sošku převzal převzal kameraman Vladimír Smutný. Mimořádný přínos české kinematografii převzal filmový střihač Alois Fišárek. 

Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli ovládla slovenská herečka Zuzana Kronerová za film Bába z ledu. Cenu za Nejlepší mužský herecký výkon proměnil Pavel Nový za film Bába z ledu. Trofej za Nejlepší režii si odnesl z pódia bosý Bohdan Sláma za film Bába z ledu. A poslední vyhlašovanou cenu za Nejlepší film za rok 2017 získal opět film Bába z ledu. 




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.