Velikonoční pečení: Makový beránek s kávou
POTŘEBUJETE: 120 g středně mletého máku, 1 vejce, 200 g polohrubé mouky, 150 g cukru krupice, 50 g másla, 250 ml litru vychladlé černé kávy, ½ prášku do pečiva, citronovou kůru, ořechy, rozinky namočené v rumu, tuk a mouku na formu, moučkový cukr na posyp
Vejce vyšleháme cukrem, postupně zašleháváme střídavě trochu máku, mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozehřáté máslo a vychladnou kávu. Nakonec vmícháme citronovou kůru, nasekané ořechy a rozinky. Hotové těsto nalijeme do větší vymazané a vysypané formy na beránka. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 40 – 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda je beránek upečený. Necháme je asi 10 minut vychladnout ve formě, pak ho opatrně vyklopíme. Pocukrujeme moučkovým cukrem, z rozinek uděláme očíčka.
Více velikonočních receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.