Otrávený dvojitý agent Skripal: Putin zradu neodpouští... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Otrávený dvojitý agent Skripal: Putin zradu neodpouští...

Sergej Skripal,Vladimír Putin
Sergej Skripal,Vladimír Putin (Foto: Instagram, Profimedia , ČTK)

Dvojitý agent Sergej Skripal (66), který se svou dcerou Julií (33) bojuje po otravě v nákupním centru v Salisbury v nemocnici o život, od začátku věděl, že Kreml zradu neodpouští. Aspoň tak mluví jeho blízcí.

Incident, který je srovnáván s vraždou ruského agenta Alexandra Litviněnka (†43) v roce 2006, bere Velká Británie opravu vážně, a dokonce ho převzala k vyšetřování protiteroristická jednotka. A to už proto, že jed zasáhl nejméně 10 dalších lidí, včetně dvou policistů, kteří přišli do kontaktu s otrávenými jako první.


Jistá smrt
Vladimir Putin zradu nepromíjí. To bylo Skripalovi jasné hned, jak se rozhodl podělit o svá špionská tajemství s britskou tajnou službou MI6. A to za »chabou« odměnu 2,5 milionu korun!
V roce 2006 ho za to v Moskvě odsoudili za velezradu. Když ho v roce 2010 Britové s Rusy vyměnili za sexy agentku Annu Chapman (36), sliboval Putin Skripalovi pomstu otevřeně. „Zrádci zemřou,“ varoval tehdy ruský prezident. „Od prvního dne věděl, že ho nenechají na pokoji a že to dopadne špatně,“ prozradil nyní příbuzný Skripala.



Bez obvinění
Než otrávili jeho, odskákala to i jeho nejbližší rodina – žena i syn zahynuli pod koly aut, syn navíc v Rusku. To vše umocňujě teorii o pomstě osnované přímo Kremlem. Navzdory všemu ale šéf britské diplomacie Boris Johnson Rusko ani slůvkem neobvinil. „Je to znepokojivý incident, vím, že poslanci budou mít svá podezření. Ale až pokud se potvrdí, očekávejme reakci tvrdou a odhodlanou reakci britské vlády,“ našlapoval okolo incidentu po špičkách. Média začala zmiňovat například (ne)účast týmu Anglie na letním fotbalovém MS v Rusku, anebo aspoň nevyslání státní delegace. „Případ je ihned zneužíván k protiruské kampani a pokusům ještě před objasněním situace zhoršit vztahy mezi Moskvou a Londýnem,“ stěžovala si mluvčí ruského ministra zahraničí Marija Zacharovová.

A Anna Chapman? Ta se sluní v Thajsku!
Bývalá agentka Anna Chapman (36), přezdívaná také Nejtajnější zbraň Ruska, za kterou Sergeje Skripala Anglie v roce 2010 vyměnila, si z údajného pokusu o vraždu svého bývalého kolegy očividně nic nedělá. Zrovna si užívá luxusní exotickou dovolenou v Thajsku, ze které zdraví sexy fotkami!

Na video s Vladimirem Putinem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.