Grossová u soudu: Dlužnice se vzpouzí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Grossová u soudu: Dlužnice se vzpouzí!

Grossová chce zpět půjčku, kterou její manžel kdysi poskytl plzeňské podnikatelce.
Grossová chce zpět půjčku, kterou její manžel kdysi poskytl plzeňské podnikatelce.  (archiv Blesku)

Už jsou to tři roky, co bývalý premiér Stanislav Gross (†45) zemřel kvůli amyotrofické laterální skleróze. Až letos chce Šárka Grossová (48) vymáhat peníze po podnikatelce z Plzeňska, které kdysi její manžel poskytl milionovou půjčku.

„Směnka, která byla žalobcem předložená, má všechny zákonné náležitosti, a je tak podle mého názoru platná. Proto jsem také vydala směnečný platební rozkaz… Dlužník proti němu uplatil námitky. Proto jsem nařídila směnečné řízení,“ sdělila soudkyně deníku Právo.

Může se stát, že dojde i k mimosoudní dohodě, a tak by se nekonaly dlouhé soudní tahanice. Pokud se Grossová s dlužnicí nedohodne o navrácení dvou milionů korun, k soudu opět zasednou v květnu. „Ve směnečném řízení funguje obrácené důkazní břemeno, tedy že dlužník musí všechny své námitky odůvodnit a prokázat,“ dodala Blesku soudkyně. Místo na svatbu starší dcery Denisy (19), se tak vdova po bývalém politikovi soustředí na boj o velké peníze.

 Šárka Grossová: Odchod dcery jsem oplakala, ale musela jsem ji pustit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.