Politici hovoří o vraždě novináře Jána Kuciaka (†27): Co prozradila jejich těla? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Politici hovoří o vraždě novináře Jána Kuciaka (†27): Co prozradila jejich těla?

Zavražděný Ján Kuciak (†27)
Zavražděný Ján Kuciak (†27) (Foto ara)

Smrt novináře Jána Kuciaka (†27), který psal o chapadlech italské mafie sahajících do nejvyšších politických míst, a jeho snoubenky Martiny (†27) otřásla Slovenskem. Nejvyšší představitelé přispěchali s projevy. Co na ně prozradila řeč jejich těla?, zeptal se Nový čas odbornic Evy Martinovičové a Daniely Paculíkové.

Prezident Andrej Kiska (55)

Vsadil na rozhodnost, vzdorovitost a odhodlání. V řeči jeho těla je nepřehlédnutelná nadřazenost a připravenost bojovat. Navzdory slovům jeho gesta hovoří jen o prioritě rozumu, soucitné emoce vyjádřil jen těžkými vzdychy.

Premiér Robert Fico (53)

Vypadal utrápeně a při prvním vystoupení měl po celý čas ruce za zády, což značí nervozitu. Je to dobrý řečník, jeho hlas působil téměř útočně. Jeho neverbální komunikace vyzývá nárok k důvěře, což podpořil silovým pohledem.

Ministr vnitra Robert Kaliňák (46)

Je plný nejistoty, strachu, předstírá skromnost, starostlivost, zavírá před vším oči, uhýbá. Jeho postoj podřízeného neprozrazuje ani chuť zůstat, ani odejít. Tuší, že bude muset přijít rozhodnutí shora a plně se mu podřídí.

Na tu krev nezapomenu

Detaily o smrti svého syna Jána České televizi řekl tatínek Josef Kuciak. „Podle polohy těl to vypadalo, že Martinka byla první. Ty krvavé stopy do smrti nezapomenu,“ uvedl. A přidal další podrobnosti. „Zdá se mi, že se to stalo ráno a Janko se chystal do práce. Pravděpodobně šel ubrat výkon na plynovém kotli, protože byl zastřelený na schodech, kudy se vychází z kotelny. Martinka byla v kuchyni,“ vysvětlil.

Novinářka prolomila mlčení

Investigativní novinářka Pavla Holcová, která s Kuciakem pracovala na několika kauzách, promluvila. „Psali jsme si naposledy ve středu v půl čtvrté odpoledne. Sdělil mi, že odhalil nové spojení mezi italskými podnikateli a dalšími politiky ze Smeru (stran premiéra Fica, pozn. red.),“ poodhalila. Nejspíš ještě toho večera byl mladý žurnalista zavražděn.

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.