Autosalon Ženeva: Revoluční Škoda Vision X naživo. Svítivě zelená budoucnost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Autosalon Ženeva: Revoluční Škoda Vision X naživo. Svítivě zelená budoucnost!

Revoluční Škoda Vision X
Revoluční Škoda Vision X (Foto skoda-auto.cz, auto.cz)

Takhle vypadá budoucnost. Škodovka na Ženevském autosalonu představila koncept Vision X s revolučním pohonem. 

Svítivě zelený vůz má ukázat podobu připravovaného malého SUV. Daleko zajímavější je ale jeho pohon, který budou používat i jiné koncernové značky. Mild-hybridní systém kombinuje provoz na CNG a benzin na přední nápravě s elektromotorem vzadu. Úsporné předokolce to umožní využívat výhody elektromobilů i vozů 4x4. Elektromotory se sepnou při rozjíždění, zrychlování, i když je třeba trakce všech čtyř kol.

Na skejtu

Když dojedete, nemusíte pěšky. V kufru vozu lze najít elektricky poháněné skateboardy, helmy i dron s kamerou. V opěradlech sportovních sedadel řidiče a spolujezdce jsou vyjímatelné ochranné pomůcky, které chrání krční páteř a záda jezdce na skateboardu.

Pojede dvoustovkou!

Systémový výkon obou pohonných jednotek umožňuje studii Vision X zrychlení z 0 na 100 km/h za 9,3 s a maximální rychlost pak činí 200 km/h.

ŠKODA VISION X:

Délka 4255 mm
Šířka 1807 mm
Výška 1537 mm
Rozvor 2645 mm
Objem kufru 380 l

Zatraceně chytré

Vision X je zatraceně chytré auto. Má v sobě systémy, které navedou řidiče k volnému parkovacímu místu, mohou vozidlo nebízet k pronájmu v momentě, kdy není využito, nabízí možnosti spolujízdy a také se postarají například o vyzvednutí dětí v mateřské škole, když to rodiče včas nestíhají...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.