Masové rolády a kapsy: Slaninové krůtí rolky s lilkem
POTŘEBUJETE: 1 malý lilek, sůl, 8 malých krůtích medailonků, 100 g plátků anglické slaniny, 4 lžíce pasty z černých oliv, kajenský pepř, 6 – 8 snítek majoránky, 2 snítky rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml kuřecího vývaru, 50 g sušených rajčat v oleji, 50 g černých oliv bez pecek
Lilek nakrájíme na co nejtenčí plátky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, lilek v ní povaříme a necháme důkladně okapat. Krůtí medailonky lehce naklepeme. Vždy dva plátky slaniny položíme vedle sebe, aby se překrývaly, na ně dáme krůtí maso, potřeme ho olivovou pastou a ochutíme špetkou kajenského pepře. Bylinky otrháme a nasekáme, částí posypeme plátky masa. Navrch položíme lilek a maso srolujeme, aby slanina zůstala na vnější straně. Sepneme párátky. Na oleji v pánvi rolky 2 minuty zprudka opékáme, pak snížíme teplotu a dále opékáme dalších 12 minut. Maso vyjmeme, udržujeme v teple, do pánve nalijeme vývar, přidáme na proužky pokrájená rajčata a půlky oliv. Povaříme, přihodíme zbylé bylinky a znovu přidáme rolky. Dochutíme solí, pepřem a kajenský pepřem a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.