Ester Ledecká: PROHRA ve správný čas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ester Ledecká: PROHRA ve správný čas!

Ester Ledecká
Ester Ledecká (Michal Beránek / Sport)

Nejsem kapela, abych pořád vyhrávala. Přesně tímhle heslem se řídila Ester Ledecká (22), když v Turecku dojela na snowboardu druhá v paralelním obřím slalomu. Mrzet ji to ale nemuselo...

Na olympiádě v Koreji šokovala svět. Nejdřív neskutečným výkonem ovládla lyžařské Super-G, pak přidala zlato i na prkně. „Ještě mi zbylo docela dost sil,“ hlásila před odjezdem na další zastávku Světového poháru. Ačkoli nakonec ve finálové jízdě v tureckém Kayseri nestačila na Rusku Bykovou, nevadilo to. Teprve druhá prohra za posledních 39 jízd přišla paradoxně v pravý čas. Stát se to na Hrách v Koreji, svět by tuhle drobnou blondýnku jen těžko oslavoval.

I stříbro navíc Ledecké stačí k tomu, aby si podruhé v kariéře zajistila ve Světovém poháru malý globus za paralelní obří slalom na snowboardu. „Je to otázka všech závodů, které jsem zajela. Všechny jsem si užila a mám z toho radost,“ svěřila se. Za projetí cíle na druhém místě si navíc odnesla odměnu 130 tisíc korun. „Trať byla měkká a nedalo se do toho moc opřít. Navíc i stavba branek byla trošku jiná, než jsme zvyklé,“ vysvětlila, proč nedosáhla na víc.

Tahle chybka může ale fungovat parádně i jako motivace. Fenomenální »STR« má totiž na dosah i velký glóbus za celkové prvenství v paralelních disciplínách. Prozatím je první s náskokem 1610 bodů, zajistit si ho může už příští týden ve švýcarském Scuolu.



Přečtěte si
ivoadler
4. 3. 2018 • 11:29

Ester je celý tatínek. Roste nám do krásy, krasavice inteligentní.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.