Sladké pro diabetiky: Vláčný perník
POTŘEBUJETE: 400 g hladké mouky, 50 g sypké stévie, 100 ml slunečnicového oleje, 200 ml mléka, 100 g jahodové přesnídávky (bez cukru nebo dia), 1 prášek do pečiva, 1 lžíci hořkého kakaa, 1 lžičku koření do perníku, 1 hrst rozinek, 1 hrst ořechů, tuk na plech
V míse nejdříve smícháme mouku s práškem do pečiva, stévií, kakaem, kořením do perníku, rozinkami a nasekanými ořechy. Poté přilijeme mléko, olej a nakonec přimícháme jahodovou přesnídávku. Hotové těsto nalijeme na předem vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 20 – 25 minut. Vychladlý perník můžeme potřít polevou z hořké čokolády bez cukru a posypat mandlovými lupínky.
Více receptů na sladké dobroty najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 10.