Zloději-puntičkáři vykradli 85 garáží: Lapili je po třech letec. Usvědčily je vlastní deníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zloději-puntičkáři vykradli 85 garáží: Lapili je po třech letec. Usvědčily je vlastní deníky!

Jeden z deníků s adresami a šiframi.
Jeden z deníků s adresami a šiframi. (Foto ČTK)

Sen každého detektiva se stal skutečností. Muž (45) a žena (32) z Mělnicka vykrádali tři roky garáže po celém Česku a vedli si o nich dva přesné deníčky. Policistům stačilo si je přečíst a dvojice může putovat před soud. 

S takovými zloději-puntičkáři se trutnovští kriminalisté ještě nikdy nesetkali. Když partnery v zločinu i životě natočila kamera v jedné z vykrádaných garáží, díky čemuž byli lapeni, nemohli detektivové tušit, že jim do rukou padli pachatelé dlouhé série vloupaček.

Přes 1000 záznamů

„Muž si poznamenal přes 1000 záznamů a adres, na kterých měl trestnou činnost spáchat. V 90 procentech se vyloupené garáže s poznámkami v zápisnících shodují,“ řekl komisař Petr Hrach. Dvojice si k vyloupení vybírala lokality s velkým množstvím garáží postavených vedle sebe. Celkem vykradli 85 garáží. Muž si také komplexy garáží v zápisnících pod různými šiframi třídil podle velikosti.

Partneři vyloupili přes 80 garáží

Škoda 2,2 milionu

Zloději nebyli žádní troškaři, nakradli si věci za téměř 2,2 milionu korun. „Zaměřovali se na disky s pneumatikami, jízdní kola, nářadí, motocykly, zahradní sekačky a vše ostatní, co jim přišlo pod ruce,“ uvedli kriminalisté. Odcizené věci, které paradoxně i sami zloději skladovali v pronajaté garáži, naplnily dvě nákladní auta. Kromě Královéhradeckého kraje řádili také v Pardubickém, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Libereckém a na Vysočině.

Část z ukradených věcí.

Muže, který stál již 13krát před soudcem, putoval do vazby. Jeho přítelkyně je stíhána na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až osm let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.