Pavel F. (38) uškrtil sousedku (†78): Stiskl jsem jí krk! Měl jsem zatmění | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pavel F. (38) uškrtil sousedku (†78): Stiskl jsem jí krk! Měl jsem zatmění

Odsouzený Pavel F.
Odsouzený Pavel F.  (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, ČTK)

Sousedku, starou paní (†78), s níž se velmi dobře znal, uškrtil rukama a následně záclonou. Důvod? Rozlítily ho její řeči... Nezaměstnaný Pavel F. (38) včera u soudu vyfasoval 12 let vezení.

Zaútočil na ni loni v srpnu v jejím bytě ve Zbýšově. Seniorka si »kluka« od sousedů zavolala na pomoc, potřebovala nahodit pojistky. Drama vyvrcholilo poté, co mu výřečná žena zabrnkala na city. Rozmlouvala mu vřelý vztah k nezletilému synovi jeho bývalé přítelkyně. „Najednou jsem jí stiskl krk. Měl jsem zatmění,“ hájil se životní ztroskotanec. Umírající ženě pak ještě utáhl kolem krku záclonu.

Místo činu. Vrah bydlel u rodičů v tomto domě, zavražděná žila jen přes chodbu.

Ukradl trezorek

Z bytu si odnesl příruční trezor s 15 000 korunami. Po dvou dnech se Pavel F. se ke zločinu přiznal. Do té doby část peněz utratil za dárky pro chlapce, ve kterém se viděl. Podle znalkyně z oboru psychologie si vytvořil k chlapci až závislost a stylizoval se do role rodiče.
Z bytu zmizely i šperky, jejich krádež ale popřel. Největší zklamání připravil rodičům, kteří ho v roce adoptovali. „Lhal nám, nebyl si schopen nic zařídit. Teď vím, že jsme ho vlastně ani neznali,“ řekla jeho matka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.