Co vězí za fyzičkou herců trilogie Padesát odstínů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Co vězí za fyzičkou herců trilogie Padesát odstínů?

Do kin právě vstoupil poslední díl z třídílné série, 50 odstínů svobody.
Do kin právě vstoupil poslední díl z třídílné série, 50 odstínů svobody. (reprofoto magazín Glamour)

Z vypracovaného těla Christiana Greye jdou ženy do kolen. Mužům se zase tají dech při pohledu na alabastrovou kůži nahé Anastasie Steel. Titulní představitelé z třídílné série 50 odstínů šedi (temnoty, svobody) jsou zkrátka sexidoly současnosti. Jak toho jen herci Jamie Dornan (35) a Dakota Johnson (28) docílili?

Odpověď je jednoduchá: tvrdým tréninkem, důsledným dodržováním stravy a psychickou pohodou. Všichni herci se pochopitelně musí udržovat v kondici a ledacos svým rolím obětovat. Příprava na sérii filmů o 50 odstínech ale byla extrémní. Není se čemu divit. Vždyť velkou část snímku tvoří vášnivé erotické scény. A v těch jde oblečení stranou!

Základ úspěchu? Dobrý trenér!
Před natáčením prvního dílu (50 odstínů šedi), se připravovali sami. Na zbývající dva filmy (50 odstínů temnoty a 50 odstínů svobody) se svěřili do rukou zkušené trenérky Ramony Braganza. Ta už si v minulosti »vzala do parády « třeba Scarlett Johansson ( 33), Zaka Efrona (30) či Anne Hathaway (35). „ Celkem jsme spolu trénovali 5 měsíců,“ prozradila Ramona. „Jamie docházel jednou dvakrát týdně, Dakota se mnou cvičila čtyřikrát týdně. Myslím, že s výsledkem byli oba spokojení.“ Braganza trénink na míru ušila roli, která byla hercům svěřena. Dornan v 50 odstínech ztvárnil byznysmena, který o své tělo dobře pečuje a rád cvičí. Johnson naopak hrála obyčejnou studentku, žádnou fanatickou fitness fanynku. K těmto charakteristikám se prý Ramona chtěla co nejvíce přiblížit. Podle nich sestavila oběma hercům individuální cvičební plán. Dakota: Cvičení 3-2-1
Dakota nepotřebovala drasticky hubnout, ostatně žádná kila navíc ani neměla. Svou postavu si přála jen vytvarovat, posílit a chtěla nechat vyniknout některé svalové partie, zejména ty břišní. Braganza jí proto doporučila takzvaný 3-2-1 workout, intenzivní trénink, kdy se v pravidelném sledu střídá aerobní a silová aktivita s posilováním středu těla. Největší kouzlo tohoto typu cvičení spočívá v tom, že k dosažení výsled-ků stačí trénovat půl hodiny denně. „Kombinovaly jsme různé techniky. Jeden den jsme cvičily s těžkými váhami, druhý den s lehkými, ale intenzivněji. Je pro mě důležité, aby herce trénink bavil a těšili se na něj,“ dodává Ramona. „Co se týče stravy, nemusela jsem Dakotě v ničem radit. Měla zajištěnou donášku jídla, které jí vařili na míru, a byla s tím spokojená. Nebyl důvod cokoli měnit.“

 

 

Více si můžete přečíst v tištěném nedělním vydání deníku Aha!


 

Trailer 50 odstínů je plný vášně, ale i napětí:

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.