Strůjce úspěchu Zemana (73): Lobbista Šlouf (†69) podlehl rakovině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Strůjce úspěchu Zemana (73): Lobbista Šlouf (†69) podlehl rakovině

Miroslav Šlouf
Miroslav Šlouf (profimedia.cz)

Ve věku nedožitých sedmdesáti let zemřel včera odpoledne lobbista Miroslav Šlouf. Ten proslul jako poradce Miloše Zemana (73) v 90. letech a jeho nejbližší člověk. Muži se ale záhadně rozkmotřili...

Šlouf dle informací Aha! z jehé okolí roky bojoval s rakovinou a poslední měsíce strávil v nemocnici. Ačkoliv byl kdysi blízkým poradcem Zemana, v posledních prezidentských volbách nabídl pomoc jeho soupeři Jiřímu Drahošovi (68). Ten to ale odmítl.

Zbavil se ho
Zeman se se Šloufem rozkmotřil za nejasných okolností. Ještě když kandidoval poprvé na prezidenta, měl Šloufa takříkajíc »za zády«. Na veřejnosti ale tvrdil, že mu kontroverzemi potřísněný lobbista, jehož lidé měli chtít dehonestovat exministryni Petru Buzkovou (52) kauzou Olovo, nepomáhá. Poslední kapkou bylo, když toto Zeman řekl v televizní debatě poté, co dobyl Hrad. „To pro mě byl jasný signál, že jsem nadbytečná figura,“ řekl Šlouf v minulosti Aha!.

Pošle kytku
Skon jedné z osobností ČSSD přišel jen pár dní před klíčovým sjezdem strany. Tam Zeman půjde, na Šloufův pohřeb nikoliv. „Pan prezident na pohřeb zašle smuteční kytičku,“ napsal hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Zemřel Miroslav Šlouf, lobbista, který stál za cestou Zemana na Hrad:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
oldedek
17. 2. 2018 • 12:55

Zeman niky žádného kamaráda neměl- snaží se akorát svým tykáním každému s kým se ještě nese-svářil tykat a vzbudit dojem - jenom dojem jak "mu na něm záleží", a pak ho odhodí jako toaletní papír ... Je křivej jako turecká šavle

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.