Zpackaná encyklopedie o lidském těle: Konečník vede ze slepáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpackaná encyklopedie o lidském těle: Konečník vede ze slepáku!

Knihu Květa Citová reklamovala u prodejce, kde ji zakoupila a dočkala se omluvného dopisu přímo od nakladatele.
Knihu Květa Citová reklamovala u prodejce, kde ji zakoupila a dočkala se omluvného dopisu přímo od nakladatele. (Foto Aha!: Jitka Pecharová)

Úplně se zhrozila Květa Citová (37) z Jaroměře, když se seznámila s obsahem encyklopedie o stavbě lidského těla, kterou zakoupila pro neteř Anežku (10). U obrázků jednotlivých částí těla našla totiž nesmyslně zpřeházené popisky.

S vědomostmi získanými z knihy od německého nakladatele by ve škole Anežka rozhodně nezazářila. Z publikace by se totiž dozvěděla například to, že konečník vychází ze slepého střeva, ušní zvukovod se nazývá hlemýžď a boltec je umístěný uvnitř ucha. A podobných »perliček« je v knize víc.„Jen co jsem do knihy nahlédla, zděsila jsem se,“ uvedla Květa Citová. I když kniha nebyla drahá, takové chyby nečekala. „Chápala bych třeba horší papír, špatný tisk, ale ne tohle. Říkala jsem si, že ty špatné popisky vznikly buď chybou tisku, nebo nepozorností,“ usoudila žena.

Zrcadlový omyl

Knihu Květa Citová reklamovala u prodejce, kde ji zakoupila a dočkala se omluvného dopisu přímo od nakladatele. „Jde o politováníhodný a výjimečný případ. Ani při dnešním stavu technického pokroku bohužel nelze zcela vyloučit, aby v produkci ojediněle nedocházelo k chybám,“ napsal zástupce německé společnosti s tím, že k omylu došlo při zalamování českého vydání, kdy byly popisky umístěny zrcadlově. K dopisu dostala žena jako omluvu tři jiné encyklopedické tituly.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.