Šofér (34) léta kašlal na úřady: Měl pět zákazů řízení! Jeho auto propadne státu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Šofér (34) léta kašlal na úřady: Měl pět zákazů řízení! Jeho auto propadne státu

Hlídka muže zastavila během běžné kontroly - ilustrační foto.
Hlídka muže zastavila během běžné kontroly - ilustrační foto. (Foto ara)

Konečně na něj došlo! Muž (34) z Hodonínska nasbíral za uplynulé roky neuvěřitelných pět zákazů řízení. I  tak se ale dál proháněl po cestách. Teď mu policie zabavila auto, soud ho nejspíš pošle za mříže!

Otrlého pachatele zastavila tento týden hlídka, když jel mezi Uhřicemi a Dambořicemi. Policisté obratem zjistili, že »známá firma« nesmí za volant až do roku 2021. Bez řidičského průkazu jezdí už od dosažení plnoletosti.

Dva roky vězení

Tragikomické je, že muž nikdy nenavštívil autoškolu. „Tento muž skutečně nikdy nevlastnil řidičské oprávnění,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Zámečník. Ignorant šel tentokrát domů pěšky, policisté auto na místě zabavili. „Soudu doručíme návrh na jeho propadnutí,“ řekl mluvčí. Pachatel navíc riskuje, že skončí za mřížemi kvůli maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až dva roky.

Jak ho nejlépe potrestat?

„Do hlavy takovému člověku nevidíte. Může jít o revoltu, možná kdysi zkoušel řidičák udělat a neuspěl. Nejúčinnější postih vidíme v trendu evropské policie, totiž v zabavování vozidel. Jinak takový neřidič zase sedne za volant, nemá totiž co ztratit,“ reagoval mluvčí Ústředního automotoklubu (ÚAMK) Igor Sirota. Právník Roman Heyduk má jiný názor. „Zabavení auta nepomůže. Podobný recidivista potřebuje nad sebou cítit bič v podobě omezení pobytu na svobodě,“ tvrdí Heyduk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.