Škoda Fabia omládla: Hitovka s novou tváří! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Škoda Fabia omládla: Hitovka s novou tváří!

Nová fabia hatchback zepředu...
Nová fabia hatchback zepředu... (Foto Škoda Auto)

Ostřejší vzhled a nová technika pod kapotou. Jeden z nejpopulárnějších vozů českých silnic míří v novém hávu na březnový autosalon v Ženevě.

A co se změnilo? Největší změny poznáte na první pohled při pohledu zepředu. Fabia dostala přední i zadní světlomety, kde místo žárovek budou svítit výkonné diody. Díky tomu jsou přední světla užší a i maska chladiče změnila tvar. Změní se i vybavení vozu, kam nově přibudou některé moderní technologie známé z luxusnějších vozů. Dostane i novou škálu motorů zaměřenou na tříválcové litrové benzinové jednotky.

Kola osmnáctky

Vybírat si budeme moci z nové škály litých kol. U hatchbacku budou v nabídce i obří osmnáctipalcové.

Diodové světlomety

Přední světlomety jsou díky diodové technologii užší. Fabia bude umět automaticky přepínat mezi dálkovými a potkávacími světly.

Mlhovky

Mlhovky se změnily méně, ale i ty jsou nové.

Příď

Výraznější maska chladiče má nový tvar a zakusuje se do světel. Nárazníky mají úplně jinak tvarované plochy a přesunuly se i ostřikovače světlometů.

Interiér

Uvnitř vozu se změnil vzhled přístrojového štítu i dekorační prvky na přístrojové desce včetně nových potahových látek a vzorů čalounění.

Motory

Zastánci dieselů mají smůlu. Do nové fabie si je už nekoupí. Auto budou pohánět výhradně benzinové litrové tříválce. A budou hned čtyři s výkony od 44 kW (60k) do 81kW (110 k). Ty mají být hospodárností srovnatelné s naftovými motory.

Asistenti

Nové asistenční systémy budou řidiče upozorňovat na vozy v mrtvém úhlu, varovat před kolizí při couvání nebo před vozidly rychle se blížícími zezadu.

Vychytávky

Škrabka na led ve víčku nádrže je už samozřejmostí. Nově vám ale změří i hloubku dezénu pneumatiky. Přibudou i další chytrá řešení, jako jsou usb porty na zadních sedadlech, držák tabletu, oboustranný koberec v kufru nebo přenosná led svítilna v přihrádce zavazadelníku u kombíku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.