Záhada ztraceného malajsijského letu MH370 pokračuje: Zmizela i pátrací loď! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Záhada ztraceného malajsijského letu MH370 pokračuje: Zmizela i pátrací loď!

Pátrací loď společnosti Ocean Infinity Team.
Pátrací loď společnosti Ocean Infinity Team. (Foto Profimedia.cz, Twitter, Wiki)

Záhada pokračuje a konspirační teorie začínají bujet. V březnu 2014 beze stopy zmizel let MH370 malajsijských aerolinií s 239 lidmi na palubě. Nyní na celých 80 hodin z radarů zmizela i loď, která po něm pátrá!

Loď společnosti The Ocean Infinity Team pátrá u jihozápadu Austrálie v oblasti, kde se podle propočtů mělo letadlo zřítit do moře kvůli nedostatku paliva. K tajemnému zmizení lodi došlo 31. ledna, pouhých deset dní poté, co se vydala na devadesátidenní misi, která jí může vynést až 1,1 miliardy korun, pokud letadlo vypátrá.

Pokud ale letadlo nenajde, nedostane nic

The Ocean Infinity Team byl najat poté, co poslední mezinárodní pátrací snaha vytáhla z čínské, malajsijské a australské vlády přes 4 miliardy korun bez výsledku.

Letadlo Malajsijských aerolinek zmizelo v březnu 2014.

3 dny v utajení

Dočasné zmizení lodi rozlítilo i pozůstalé po obětech Boeingu 777. „Pokud se zneviditelnili úmyslně, aby předešli spekulacím, měli by podat vysvětlení,“ nechal se slyšet K. S. Narendran, kterému v letadle zahynul příbuzný. Loď se na radarech znovu objevila po více než třech dnech, natankovala a údajně se vrátila do vytyčené oblasti pro pátrání, která by měla mít 120 tisíc km2.

Našli poklad?

Uživatelé sociálních sítí okamžitě začali přicházet s konspiračními teoriemi vysvětlujícími záhadné zmizení pátrací lodě. Jeden diskutující se domnívá, že loď možná trosky letadla našla, ale chce jeho lokaci utajit, dokud od vlády nedostane slíbenou odměnu. Jiná teorie zase tvrdí, že se lodi zmizelý Boeing 777 nepodařilo najít, a tak odplula hledat poklad z peruánské transportní lodi S.V Inca, která u břehů Austrálie ztroskotala před 100 lety.

Společnost Ocean Infinity se ke spekulacím na svých stránkách nevyjadřuje.

Pátrací loď společnosti Ocean Infinity Team.

Záhada zmizelého letadla

Let Malajsijských aerolinek MH 370 zmizel v březnu 2014, když ztratil rádiový kontakt pouhých 40 minut po startu z Kuala Lumpur na cestě do Pekingu. Armádní radar a satelitní data napovídají, že se letadlo náhle otočilo a letělo na jih do Indického oceánu, kde mělo údajně spadnout a zabít všech 239 lidí na palubě. Z letadla byly nalezeny pouze tři fragmenty obsahující dvoumetrový kus křídla.

Autonomní podvodní průzkumníky pomáhající v pátrání.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.