Valentýnské pečení: Zamilované crème brûlée
POTŘEBUJETE: 250 ml 12% smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový lusk, 4 žloutky, 70 g cukru krupice, 8 lžiček cukru na posypání
V rendlíku smícháme oba druhy smetany a vanilku. Poté směs ohřejeme na mírném ohni těsně pod bod varu. Odstavíme. Žloutky a cukr utřeme dohusta a dosvětla. Poté je zalijeme ohřátou vanilkovou smetanou a prošleháme, aby se směsi spojily. Vše přelijeme zpátky do rendlíku a na mírném ohni mícháme šest až osm minut nebo tak dlouho, až se směs udrží na zadní straně lžíce. Vše nalijeme do ohnivzdorných formiček o objemu zhruba 200 ml a vložíme je do hlubší zapékací nádoby nebo pekáče. Do nádoby pak vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky formiček. Pečeme 25 minut nebo do chvíle, kdy crème brûlée zpevní. Poté vyjmeme formičky z pekáče a necháme je přibližně tři hodiny chladit. Každý posypeme dvěma lžičkami cukru a pomocí flambovací pistole cukr zkaramelizujeme, aby vznikla křupavá krusta.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.