Bizarní smrt Chorvata (†75) v Africe: Mířil na lva... Uloven byl on sám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Bizarní smrt Chorvata (†75) v Africe: Mířil na lva... Uloven byl on sám!

Lovec Jelinić se pyšnil tím, že měl ve sbírce desítky trofejí.
Lovec Jelinić se pyšnil tím, že měl ve sbírce desítky trofejí. (Foto Facebook )

Chorvat Pero Jelinić (†75) byl vášnivý lovec. Jeho záliba v honitbě se mu ale stala osudnou. Zrovna když měl na mušce svou další kořist, tak ho omylem zastřelil kamarád.

Lovec Jelinić se pyšnil tím, že měl ve sbírce desítky trofejí. Jedna mu v ní ale chyběla ‒ majestátní lev. A právě kvůli tomu se i s přáteli vydal do Jižní Afriky. Jednoho lva se Jelenicovi skutečně podařilo zastřelit, když ale mířil na dalšího, trefila ho zbloudilá kulka... „Vrtulníkem byl převezen do nemocnice, lékařům se ho už ale nepodařilo zachránit,“ sdělil policejní mluvčí Sabata Mokgwabone. „Vše nasvědčuje tomu, že smrt muže byla nehoda. Případ stále vyšetřujeme a zároveň zkoumáme obvinění z nelegálního držení zbraní a munice,“ dodal. „Byl to nadšený lovec zvířat, kvůli tomu procestoval snad celý svět. Byl to dobrý přítel,“ smutní nad ztrátou Pera jeho dlouholetý kamarád Slavko Pernar.

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.