Muž (23) havaroval se čtyřkolkou: Jel bez helmy, řidičáku, navíc opilý a topil se v... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Muž (23) havaroval se čtyřkolkou: Jel bez helmy, řidičáku, navíc opilý a topil se v...

Čtyřkolka skončila i s řidičem ve dva metry hlubokém příkopu.
Čtyřkolka skončila i s řidičem ve dva metry hlubokém příkopu. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, PČR)

Půjčenou čtyřkolku nezvládl loni v červenci mladý muž (23) u ústeckého jezera Milada. Spadl s ní do dva metry hlubokého příkopu, kde zůstal ležet v bezvědomí. Zachránili ho dva policisté. Včera za to dostali titul Gentlemani silnic.

Opilec měl ve své hlouposti neskutečné štěstí. Tomáš Krňanský (36) a Jaroslav Jindra (37) si byli u jezera ve svém volnu zaběhat. „Viděli jsme ho, jel dost rychle. Bylo vidět, že čtyřkolku nezvládá. Najednou vybočil, zřejmě dostal smyk a v saltu vletěl do příkopu,“ popsal Krňanský. Hned mu běželi na pomoc, nebylo to však nic jednoduchého. „Museli jsme ho ale napřed najít. Byl v bezvědomí zapadlý v blátě a rákosí. Viděli jsme, že čtyřkolka začíná hořet, byl tam navíc cítit benzín, takže jsme ho rychle odtáhli,“ doplnil Jindra, který pak běžel naproti záchranářům, aby je k místu navedl.

Policisté Tomáš Krňanský a Jaroslav Jindra dostali za záchranu mladíka certifikáty a nové mobily.

Chtěl pláchnout

Tomáš Krňanský zůstal s mladým mužem, který se mezitím probral. Zřejmě si uvědomil, že si zadělal na pořádný problém, a tak chtěl zmizet. „Pořád opakoval, že to bude průšvih. Řekl, že čtyřkolka není jeho, pak přiznal, že i pil. Chtěl odejít, proto jsem mu nakonec řekl, že jsem policista, a že ho nepustím,“ dodal.

Takřka bez zranění

Mladý muž, který z velmi ošklivé havárie vyvázl téměř bez zranění, měl pak policistům co vysvětlovat. Měl řízení zakázané a navíc nadýchal 1,5 promile. Jeho zachránci, kteří svůj čin považovali za samozřejmost a ani o něm nechtěli hovořit, dostali ocenění a nové mobily.

Mladý muž na ni sedl bez helmy, bez řidičáku a navíc opilý.

Titul od roku 2004

Titul Gentleman silnic udělují společně Česká pojišťovna a Policie ČR od roku 2004. Cílem projektu je inspirovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali a nebyli k sobě lhostejní. Včera ocenění policisté jsou už 137. a 138. Gentlemanem silnic.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.