Pět let od smrti Jiráskové (†81): Tahanice o majetek stále pokračují | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pět let od smrti Jiráskové (†81): Tahanice o majetek stále pokračují

Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková (Zbyněk Pecák / Blesk)

Od smrti české herečky Jiřiny Jiráskové (†81) letos uplynulo pět let a i po tolika letech stále není vyřešené majetkové vyrovnání. Herečka údajně slíbila svému dávnému partnerovi Zdeňku Podskalskému, že po její smrti bude herečky půlka chalupy v jihočeských Malenicích převedena na jeho syna, ale herečka svůj slib nakonec nesplnila.

Půlku chaty, kterou Jirásková vlastnila, odkázala své pečovatelce Janě Svítivé. Ta dala půlku nemovitosti do realitky, aby zjistila, zda by o ni byl zájem, ale nikdo se neozval. Dědička se pokoušela svou polovinu prodat za 2,3 milionu korun, což se zdalo hodně i Podskalskému, kterému díky inzerátu svitla naděje na odkoupení druhé poloviny chalupy.

„Otec svou polovinu domu kdysi nechal přepsat na Jiřinu, aby měla pocit nějaké jistoty, formy jakéhosi břemene, protože to tam milovala a staralo se o to. A tehdy mu skutečně slíbila, zavázala se závětí, že později svou polovinu vrátí rodině. Ale nestalo se tak. Uplynul čas a ona přehodnotila své rozhodnutí,“ řekl magazínu Sedmička Podskalský mladší. Od té doby se nepodařilo majetkové vztahy vyřešit. V den pátého výročí úmrtí Jiráskové byl domek v Malenicích podle katastru nemovitostí psán jak na režisérova syna, tak i na dědičku majetku po Jiráskové. Z realitky sice zmizela nabídka prodeje, ale podle nejnovějších informací se zatím žádný přepis nekonal.

Na video s Jiřinou Jiráskovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.