Další krutá rána pro hokejistu Valacha (28): Po smrti ženy (†22) POŠKOZENÍ MOZKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další krutá rána pro hokejistu Valacha (28): Po smrti ženy (†22) POŠKOZENÍ MOZKU!

O dvojčata, při jejichž porodu zemřela Valachova manželka Simona, se starají jeho matka a švagrová
O dvojčata, při jejichž porodu zemřela Valachova manželka Simona, se starají jeho matka a švagrová (Archiv Blesku)

Předloni zemřela hokejistovi Jakubovi Valachovi (28) při porodu dvojčat manželka Simona. Teď slovenský hokejový reprezentant prozradil, že jeho malý syn má poškozený mozek.

V pětadvacátém týdnu těhotenství začala manželka Juraje Valacha do mozku. Simoně už nebylo pomoci, ale lékaři zachránili jejího chlapečka a holčičku. Hned po jejich narození lékaři mluvili o možnosti, že děti mohou mít trvalé zdravotní problémy, což se částečně potvrdilo.

„Dcera Amálie je v podstatě zdravá. Co se týká synka Jerguše, tak on bude mít problémy, protože při porodu utrpěl poškození mozku. Ponese si tak určité následky do života, ale je to zlatý chlapec. Děláme s mými rodiči vše, aby se dal dohromady a aby měl život co nejkrásnější a nejlehčí,“ svěřil hokejista deníku Plus Jeden Den. Už zanedlouho ovšem bude muset hokejista děti na nějaký čas opustit, byl totiž nominován do slovenské reprezentace na olympijské hry.

 



Přečtěte si
kozinozka
26. 1. 2018 • 16:18

Chlapeček bude potřebovat cvičit koordinaci pohybů, zřejmě hrubou i jemnou motoriku, ale dá se to zlepšovat. Moje dcera se uživí , ačš to vypadalo špatně a byla dlouho opožděná. Nadržování ve škole není dobré, mají se klást nároky, ovšem nepřehnané, ale úměrné tomu, co dítě může. Důležite pěstovat v dítěti snahu.Je třeba hledat kvalitní lékaře, a to opravdu není každý..

majojo
25. 1. 2018 • 15:36

Nezlobte se, ale tohle je výsostně intimní rodinná záležitost. Kdo měl tak málo starostí, že s tím ihned běžel do bulváru?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.