Příběh Turka (83), kterému shořel domek: Dojal celý svět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Příběh Turka (83), kterému shořel domek: Dojal celý svět

Ničivý požár vypukl ve městě Ordu poté, co se Meşe snažil roztopit kamna v obýváku, aby si mohl uvařit.
Ničivý požár vypukl ve městě Ordu poté, co se Meşe snažil roztopit kamna v obýváku, aby si mohl uvařit. (Foto Profimedia.cz)

Promrzlý a zlomený stařík stojí v doutnajících sutinách, z nebe se snášejí sněhové vločky a on se zoufale tiskne ke kotěti. Tahle fotka 83letého Turka jménem Ali Meşe dojala celý svět. Kvůli požáru přišel o všechno. Plameny mu »spolykaly« střechu nad hlavou, celý majetek. Jediné, co mu zůstalo, je rezavé kotě.

Ničivý požár vypukl ve městě Ordu poté, co se Meşe snažil roztopit kamna v obýváku, aby si mohl uvařit. Aby vše urychlil, sáhl po benzinu, jenže pár vteřin nato se ozvala exploze a jeho dřevěný domek začaly pohlcovat plameny. Sousedi si rychle všimli, že důchodci se z oken valí dým a zalarmovali hasiče. Než přijeli, podařilo se staříka i jeho manželku a syna dostat do bezpečí. Nikdo naštěstí neutrpěl žádná vážnější zranění, domek Turka ale mezitím lehl popelem.

Oči důchodce se ale zalily slzami i z jiného důvodu – v plamenech uhořely i všechny jeho milované toulavé kočky, o které se staral. Tedy až na jednu, vyplašené kotě jménem Sarikiz (v překladu Blondýnka), k němuž se Meşe tiskl ve chvíli, kdy ho vycvakli místní novináři. Poté byl muž převezen do nemocnice, kde mu lékaři ošetřili lehčí popáleniny. O den později byl propuštěn. Na cestě ze špitálu mu dělalo společnost i kotě, se kterým tvoří nerozlučenou dvojku. Už mu staví nový dům

Na internetu už video se staříkem zhlédlo přes 15 milionů lidí po celém světě. Na sociálních sítích ho sdílela i americká moderátorka a držitelka čtrnácti cen Emmy Ellen DeGenneres (59) s textem: „Láska je všechno. Když jeho dům lehl popelem, ujistil se, že zachránil svůj největší poklad.“ Příběh muže ale nenechal chladným ani jeho sousedy, kteří už mu staví nový dům.

Na cestě ze špitálu mu dělalo společnost i kotě, se kterým tvoří nerozlučenou dvojku.

Na video se staříkem se můžete podívat zde:


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.