Speciální ptačí horoskop: Jste orel, kachna, vrána...? Najděte se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Speciální ptačí horoskop: Jste orel, kachna, vrána...? Najděte se!

Iva Pazderková
Iva Pazderková (Foto: shutterstock.com,Profimedia)

Teď si jich zřejmě všimneme častěji než kdy jindy. Poskakují po zemi, hledají, co kde najdou k snědku, stahují se k lidským obydlím, perou se a hašteří u krmítek, černé vrány a havrani se zase procházejí po zasněžených polích. Ptačí společnost zkrátka registrujeme víc v zimě…

Leccos jsme ale o ptácích netušili. Víte vůbec, proč byste neměli v zimě krmit labutě nebo co to znamená, když krkavec pohazuje hlavou?

Důmyslní lenoši
Stane se vám nějaká minela a už se o sobě třeba dozvíte, že máte ptačí mozeček. Neberte to jako urážku. Mnohé průzkumy totiž ukázaly, že ptáci jsou velmi inteligentní tvorové. Není překvapením, že se papoušci naučí mluvit nebo věrně napodobovat různé zvuky. Zoolog Alex Kacelnikov v bádání došel ještě dál, když zjistil, že indonéský druh papouška kakadu si dokáže sám z kusu dřeva »uklovat« hůlku, pomocí níž si pak podává různé předměty či potravu. K podobným účelům používají větve třeba i pěnkavy nebo vrány. Důmyslný způsob, jak se zbytečně nenamáhat, že? Krkavčí dialog
Na rozdíl od svých pestrobarevných kamarádů se krkavci mluvit nenaučí. V ničem je to ale neomezuje. Používají jiný důmyslný způsob dorozumívání. Když je něco zaujme, vycítí nebezpečí, nebo naopak případnou kořist, začnou pohazovat hlavičkou směrem k objektu zájmu. Chtějí-li skutečnost ještě víc zdůraznit, berou si do zobáčku větvičku nebo kus mechu. A vzhledem k tomu, že krkavci žijí v párech (vždy samička se samečkem), může to znamenat třeba: „Hele, mámo, kdo to zase otravuje!“

Speciální horoskop, který o vás prozradí víc, než si myslíte! Odhalte svou ptačí duši.

Vrabec (21. 1. – 20. 2.)
Jací jste:
Společenští, avšak nenápadní, rádi měníte prostředí. Chcete mít přehled o všem, co se kolem vás děje. Přátele si důkladně vybíráte, nechcete spolupracovat s někým, komu nedůvěřujete. Máte dobrou paměť.
Náš tip: Ty nejlepší nápady dostanete ve společnosti vašich nejbližších. O zásadních záležitostech nerozhodujte sami.
Také je vrabec: Jaromír Nosek (1. 2. 1978)

Sova (21. 2. – 20. 3.)
Jací jste:
Sova je záhadný tvor, výjimečný. Stejní jste i vy. Dokážete se pohybovat bez povšimnutí, ale pokud chcete, z davu klidně vystoupíte – podle toho, co se vám v dané chvíli víc hodí. Jste racionální a nikým se nenecháte ovlivnit.
Náš tip: Občas je třeba dát i na to, co vám napovídá vaše srdce. Ne vždy je rozum tou nejlepší volbou.
Také je sova: Iva Pazderková (16. 3. 1980)

Orel (21. 3. – 20. 4.)
Jací jste:
Nejmocnější ze všech ptáků, dravý a lačnící po úspěchu. I vy jste energickou osobností. Máte vysoké sebevědomí, nikdy se nevzdáte, dokud není všechno doopravdy ztraceno. Věci dokážete řešit s nadhledem, nejste však rodinný typ.
Náš tip:
V některých situacích je lepší udržet emoce na uzdě a ustoupit. Problémy se vám pak budou řešit snáze.
Také je orel: Vica Kerekes (28. 3. 1981)

Více si můžete přečíst v tištěném nedělním deníku Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.