Předvolební debaty v ČT a na Primě: Místo Moravce Witowská | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Předvolební debaty v ČT a na Primě: Místo Moravce Witowská

Moderátorka Světlana Witowská
Moderátorka Světlana Witowská (Česká televize)

Na Kavčích horách už je jasno. Předvolební debatu Drahoš – Zeman v České televizi příští čtvrtek 25. ledna bude místo Václava Moravce (43) moderovat Světlana Witowská (45). Na Primě bude debata o dva dny dříve.

„Světlana je zkušená moderátorka, která dlouhodobě odvádí výborné výkony v rozhovorech s vrcholnými politiky,“ uvedl na twitteru České televize šéf zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Witowská (dříve Zárubová) pracuje v médiích od 90. let, kromě veřejnoprávní televize působila také na Primě. Moravec odmítl debatu Drahoše se Zemanem vést proto, že se obával, že by mohl být „hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na televizi. Účast už potvrdili oba kandidáti, prezident se chce ještě utkat s Drahošem také na Nově, Primě a na Barrandově. Bývalý šéf Akademie věd ale trvá jen na dvou debatách s prezidentem.

Televize Prima odvysílá debatu kandidátů 23. ledna od 20.15 v přímém přenosu ze scény pražského Hudebního divadla Karlín. Moderátorem debaty bude Karel Voříšek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.