Zatčená Tereza H. (21): Pákistánský advokát nemá dobré zprávy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zatčená Tereza H. (21): Pákistánský advokát nemá dobré zprávy!

Terezu zadrželi v Pákistánu s devíti kilogramy heroinu v kufru
Terezu zadrželi v Pákistánu s devíti kilogramy heroinu v kufru (Facebook)

Je to už šest dní co zatkli Češku Terezu H. (21), která pašovala devět kil heroinu z Pákistánu do Spojených arabských emirátů. Její situaci vidí černě nejen ona sama a její rodina, ale také pákistánský advokát.

Advokát, který dobře zná tamní podmínky, poskytl věcné informace deníku Blesk. Pro Terezu H. a její blízké nemá žádné dobré zprávy, až tedy na to, že jí nehrozí trest smrti, jak bylo sděleno v médiích. „Nebude to mít lehké. Zločiny spojené s drogami jsou v Pákistánu a v okolních zemích jedny z nejhůře posuzovaných… Trest smrti se tady za tyto delikty neukládá. Odhaduji ale, že ji odsoudí k 25 letům vězení,“ řekl advokát, který si nepřeje být jmenován.

Kromě šíleně dlouhého trestu, který si bude muset odpykat, ji čekají drsné podmínky. „Na jeden záchod je tu třeba dvacet lidí a nikdo tam neuklízí. Nemůžete si být rovněž jistí, že voda, kterou se myjete, neprošla záchodem… O návštěvy se musí zažádat a trvá hodně dlouho, než povolení vydají. Ambasáda má samozřejmě jiná práva a vyřídí si to snad dříve… Po Evropany je to tu zvlášť hrozné, Pákistánci jsou na těžké podmínky zvyklí,“ dodal.

Z finanční stránky může být prý Tereza ráda, že ji chytli už v Pákistánu a ne ve Spojených arabských emirátech, kam mířila. Tam by totiž za právníka, kterého potřebuje jako sůl, zaplatila honorář v ceně rodinného domu. V Pákistánu jsou ceny za advokátní služby stejné jako v Česku. Tereza H. si každopádně prý podle bezpečnostního experta Andora Šándora prožije v pákistánském vězení peklo, už jen kvůli tomu, že není muslimka a je blondýnka.  

Češka, kterou chytili při pašování drog



Přečtěte si
koloman
16. 1. 2018 • 08:47

Teď už bude špulit hubu jen na spoluvězně pipina

setroseuros
16. 1. 2018 • 06:31

To byla chyba. Ty blbky tam isli dobrovolne,tak preco ich stat vykupil?! Navyse,ked moslimkami zostali nadalej... Tejto keby sa darilo v pašovani ,tak si na stat ani nespomenie.

rezacek
15. 1. 2018 • 23:30

Možná obyčejné, ale o to častěji. Holt si holka užije, až bude mít na p...i mozoly.

rezacek
15. 1. 2018 • 23:27

Tak teď teda dostane takový krásný hadříky, že se z toho ....

forrtyn
15. 1. 2018 • 19:23

A co má taková holka dělat, když si chce koupit pěkné hadříky a v Lidlu dostane 18 táců hrubého?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.