Miladu (83) našli v hořícím bytě ve Zlíně: Vyrvali ji ze spárů smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miladu (83) našli v hořícím bytě ve Zlíně: Vyrvali ji ze spárů smrti

Milada Vyoralová nabírá síly v nemocnici.
Milada Vyoralová nabírá síly v nemocnici. (Foto pro Aha! – Jana Gogová)

Už byla spíš »na druhém« břehu. Miladě Vyoralové (83) vyhořel byt na zlínském sídlišti Jižní Svahy, ona sama zůstala bezmocně ležet v ohni a dýmu. Ze spárů smrti ji vyrvali dva strážníci.

V nemocnici od konce minulého roku balancovala mezi tímto a oním světem, její organismus musel zvládnout šok i jedy ze zplodin. „Nepamatuji si nic, vůbec nic. O tom, co se stalo, mi řekl můj syn s tím, že bych oběma strážníkům měla poděkovat. To chci udělat a děkuji jim moc, vím, že jsem se podruhé narodila. Ale třebaže se o mně tady v nemocnici ve Vizovicích (kam ji před pár dny převezli – pozn. red.) dobře starají, mám pořád touhu se vrátit domů,“ dodává říká paní Milada.

Návrat vyloučený není, ale její byt je zatím neobyvatelný. „Byt opravíme na své náklady, jsme majiteli. Pak podle případné míry zavinění budeme hledat další postup vyrovnání,“ říká mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák. Ještě totiž nejsou závěry vyšetřování, jak požár vznikl. „Chci se těm chlapcům omluvit, že se mnou měli takovou práci,“ posílá v slzách dojemný vzkaz svým zachráncům seniorka. „Za oba kolegy i za celou Městskou policii stařenku moc zdravíme a jsme rádi, že se její zdravotní stav zlepšuje. Vůbec není vyloučeno, že se s ní její zachránci setkají,“ odpovídá mluvčí městské policie Zlín Pavel Janík.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.