Hanácký oheň v lahvi
POTŘEBUJETE: 200 g Olomouckých tvarůžků Hanácké oheň, 125 g Olomouckých tvarůžků Věnečky, 50 g prorostlé slaniny, 1 středně velkou červenou cibuli, 3 nakládané červené kapie, 1 kyselou okurku, 4 stroužky česneku, 1 lžičku celého nového koření, 3 bobkové listy, špetku sladké papriky, špetku soli, 100 ml rostlinného oleje
Tvarůžky ponechte v celku. Ostatní suroviny si nakrájejte na menší kousky – cibuli, červené kapie a kyselou okurku na kolečka, česnek na plátky a slaninu na kostičky. Sýry vkládejte střídavě do sklenice a prokládejte ostatními ingrediencemi. Nezapomeňte každou vrstvu proložit slaninou. Zasypávejte novým kořením a sladkou paprikou a přidejte bobkový list. Nakonec zalijte rostlinným olejem (ne úplně ke kraji, ale aby byly všechny ingredience ponořené). Řádně uzavřete. Nechte dobře rozležet 2 dny při pokojové teplotě a následně schovejte do lednice. Podávejte s čerstvým pivním rohlíčkem namazaným vrstvou domácího másla.
Více receptů najdete v tištěnbém Aha! pro ženy.