Zastávka jako obývák! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zastávka jako obývák!

Na první pohled tradiční zastávka ze 60. let minulého století.
Na první pohled tradiční zastávka ze 60. let minulého století. (Foto Aha! – Jiří Čada, maps.google.com)

Že může být i autobusová zastávka útulná, dokázali v Krucemburku na Havlíčkobrodsku. Zapáchající provlhlou šeď ze 60. let minulého století tam za 170 tisíc změnili v pohlednou a především stále čistou čekárnu připomínající obývací pokoj.

Nechybí v ní stůl, na něm vonící výzdoba. Kolem židle, lavice, na zdi zavěšená knihovnička, zrcadlo. Ale třeba i věšák. A také historické fotografie obce. „Chybí tam okno a dveře, v zimě tam fouká, na to zapomněli!“ postěžoval si Aha! muž, který se ze svého domu na novou zastávku přímo kouká.

Starosta obce Otto Kohout ale dobře ví, proč se při rekonstrukci jakoby na okno a dveře pozapomnělo. „To je jednoduché, když zastávku uzavřeme, nastanou problémy. Občas tam někdo přespí a bude se tam stahovat mládež. Teď je to vzdušné, ale neprší tam,“ vysvětluje. Zastávku nepřetržitě hlídá bezpečnostní kamera a obec tam pravidelně uklízí.



Přečtěte si
NatasaZ
14. 6. 2018 • 14:21

To vypadá skvěle, škoda, že u nás takovou zastávku taky nemáme Obývák jsme shodou okolností zrovna rekonstruovali, a to od podlahy až ke stropu. Bohužel jsme si to dopředu moc dobře nepropočítali, a tak jsme v půlce úprav zjistili, že už nám nezbývají peníze na zbytek. No, nezbývalo nám nic jiného, než to nakonec vyřešit nebankovní půjčkou > https://homepujcka.cz/typ-pujcky/nebankovni-pujcky/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.