I těstoviny si můžete ochutit netradičně: Přidejte zelí a slaninu!
POTŘEBUJETE: 400 g těstoviny, 1 střední hlávku zelí, sůl, 150 – 200 g slaniny, 1 cibuli, máslo, 1 zakysanou smetanu
Očištěné zelí nakrouháme najemno, osolíme a necháme 10 minut vypotit. Na pánvi necháme rozškvařit nakrájenou slaninu, pak přidáme máslo a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zelí vymačkáme, propláchneme a přidáme do pánve. Za stálého míchání podusíme doměkka (asi 10 minut). Podle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a promícháme se zelnou směsí. Sejmeme ze sporáku a promícháme se zakysanou smetanou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.