Naučná stezka láká vandaly: Zničili ji už podruhé... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Naučná stezka láká vandaly: Zničili ji už podruhé...

Teď vandalové rozlámali altán sloužící jako odpočívadlo.
Teď vandalové rozlámali altán sloužící jako odpočívadlo. (Foto: MÚ Žatec)

Podruhé během půl roku zničili vandalové naučnou stezku u Žatce. Tentokrát zdemolovali altán sloužící jako odpočívadlo u silnice na Rakovník. Zbylo z něj jen smutné torzo.

Dva a půl kilometru dlouhá Hopíkova naučná stezka v městských lesích u Holedeče vandaly a zloděje dřeva přitahuje. Poprvé na ni zaútočili loni v létě, a to ještě před jejím otevřením. Tehdy rozebrali dřevěné konstrukce a prkna z nich ukradli. Tentokrát zničili posezení s altánem. „Výroba nového bude stát 15 000 korun,“ uvedl mluvčí města Tomáš Kassal. Dodal, že město stejně jako v předchozím případě podalo trestní oznámení, policie už případ vyšetřuje.


Jméno podle maskota
Hopíkova naučná stezka vznikla v místě bývalé turistické trasy. Její součástí jsou i informační tabule a dřevěné herní a fitness prvky. Město ji zbudovalo za peníze z programu rozvoje venkova, vyšla na 712 000 korun. Jméno dostala podle skřítka Hopíka (hop je v angličtině chmel), který je maskotem žateckého chmelařského regionu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.