Napadený řidič autobusu Josef N. (57): Pořezal mi ruku a tvář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Napadený řidič autobusu Josef N. (57): Pořezal mi ruku a tvář!

Jofef N. dovezl útočníka ze Zlína do Podkopné Lhoty. Do Slušovic pokračoval s jiným označením.
Jofef N. dovezl útočníka ze Zlína do Podkopné Lhoty. Do Slušovic pokračoval s jiným označením. (Foto pro Aha! – Jana Gogová)

O život šlo autobusákovi Josefu N. (57) na konečné zastávce linkového autobusu v Podkopné Lhotě. Přepadl ho mladík s kudlou v ruce. Děsivé je, že útok plánoval. Nechal se na osamělé místo dovézt stejným řidičem z 20 km vzdáleného Zlína.

Lupič šel evidentně po penězích. Když Josef v Podkopné Lhotě zastavil, útočník normálně vystoupil a zřejmě si šel očíhnout okolí. To bylo ve středu v 19:30 hodin. Šofér následně se změněným číslem linky pokračoval do Slušovic. O dvě hodiny později, při návratu do Lhoty, už na něj na zastávce čekal.

„Hned, jakmile podruhé nastoupil, šel po mně. Já jsem ho zastavil, pořád jsem pevně držel ruku s nožem a nakonec jsem ho shodil na zem. Jak vypadl z autobusu, zavřel jsem a s kabinou plnou krve jsem dojel do vesnice k obecnímu úřadu. Pak jsem zavolal policii,“ popisuje okamžiky hrůzy řidič Josef N. Při obraně ho agresor pořezal na ruce a obličeji. „Mám poraněné prsty a sešívali mi tvář, kterou také zasáhl. Mohlo to ale dopadnout hůř, kdyby mne trefil třeba do krku nebo do oka, mohlo být fakt zle,“ uvědomuje si řidič. Pachatel z místa činu zmizel, policie po něm pátrá. „Jde o mladého, asi 25letého muže štíhlé postavy, vysoké asi 170 centimetrů. Měl šedé tepláky, tmavou bundu s kapucí, na tváři strniště. Na lince 158 přijmeme jakoukoliv informaci od cestujících z autobusu, který vyjížděl ze Zlína ve středu v 18:50,“ informovala Monika Kozumplíková ze zlínské policie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.