Psychiatr o Zounarovi v léčebně: Nečekaně přísný verdikt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Psychiatr o Zounarovi v léčebně: Nečekaně přísný verdikt!

Zounara čeká to nejtěžší až po odchodu z léčebny...
Zounara čeká to nejtěžší až po odchodu z léčebny... (Foto ara)

Martin Zounar (50) přiznal, že se léčí s démonem alkoholem. Kromě toho se také svěřil s tím, že je prý takový kvartální alkoholik, který je občas v pohodě a občas pije jako duha. Psychiatr Karel Nešpor (65) bere to, že se léčí samozřejmě jako velké pozitivum, každopádně tři týdny léčby prý nestačí…

„Našim střízlivým přátelům doporučujeme, aby zveřejnili střízlivost. To znamená, aby zveřejnili svoje odhodlání abstinovat za všech okolností… Léčit se je pochopitelně dobrý nápad, když má někdo problém. Ovšem chtěl bych zdůraznit, a to se týká každého, nejen herců, že při léčbě je důležité důkladné ambulantní doléčování,“ řekl nejznámější bojovník proti závislostem Karel Nešpor Blesku.

I když je tedy skvělé, že se Zounar snaží závislosti zbavit a dát se do pořádku, to nejhorší a nejtěžší ho teprve čeká a až poté se uvidí, jestli je opravdu na dobré cestě k úspěchu. „Pro úspěch léčby je ještě důležité to, co bude po ní. Jestli se bude držet v bezpečném prostředí a jestli třeba bude i docházet na setkání Anonymních alkoholiků.

Herec si tak může zachránit i kariéru, když bude docházet na »áčka«, jak tomu pacienti familiárně říkají,“ dodal Nešpor. Snad to seriálový MUDr. Bobo Švarc z Ordinace v růžové zahradě zvládne, a dál bude bavit diváky.

Kdo to ví a nešťastný Zounar: Moderátor nedokázal vyslovit úkol!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
7. 1. 2018 • 13:47

majojo Nešpor je špička v adiktologii a velmi dobře předvídal, co se po 1989 stane v Česku.V Československu sice byly varny a feťáci i alkoholici a i tajné herny , ale závislé osoby měly soudním příkazem, když ohrožovaly své zdraví nebo okolí, povinnou léčbu !Po 1989 se přes nás a k nám valily drogy úplně šíleně, stavěly se hrací automaty a vznikly další a další stovky závislých.Pro Západ i Východ jsme byli banánovou republikou, nevím, jestli tušíš, co to znamená! , ale odbyt tady našly! Nešpor bojoval pro prevenci, kde se dalo.Dyť u škol stáli dealeři a vedle škol byly herny a po Ptaze se válely všude jehly.V té době vybojoval hodně i na drop- in atd.Pak ODS a Klaus a TOP 09 a nevědomý dav rozhodl, že jsou to vyhozené peníze.Takže z dětí vyrostla generace dalších.No a až za 20 let se herny začaly omezovat a kdy zase nastane čas na náhražku fetu se neví.Pojišťovny to hradit nechtějí.Kecy, že si to mají platit závisláci jsou nesmyslný.Ti na to nemají, tak kradou a ohrožují okolí.A alkoholik a gambler koneckonců taky! A po 1989 je pouze na nich, jestli to léčení chtějí! A není každý trend v léčbě účinný.Po světě ( i u nás )jsou léčebny ( a dost drahý ) , kde jen meditují a rozebírají duševno , ale když se vrátí do reálu , tak denní režim a povinnosti jim nic neříkají a lítaj v tom zas.A to Nešpor rozhodně řeší! A ty, než něco vyplodíš, zjisti o co vlastně go.Blbko majojo !

bluedream
7. 1. 2018 • 09:06

Co to melete? Nešpor dělá alkoholismus celou svou kariéru a velice dobře, tak mu laskavě nepředepisujte, k čemu by se měl vyjadřovat! Navíc má naprostou pravdu. Myslíte, že jen proto, že se jedná o Zounara, pro něj platí jiná pravidla? Jak dopadlo úspěšné léčení Bartošové, která skvěle prosperovala v Kroměříži, víme všichni, i tam jim bylo jasné, že nastane recidiva, protože se vykašlala na ambulantní léčení, které je zásadní. Někoho zavřít v léčebně a donutit ho držet režim, není pro něj problém, jako se zkáznit na svobodě, kde je kolem chlastu plno a on sám pak musí umět říct ne. Martin má evidentně problémy se sebekázní, ať se to týká alkoholu nebo přejídání, v jeho věku se těžko bude přeučovat. Chce to obrovskou motivaci a velkou pokoru a hlavně se nemyslet, že když v léčebně nepije pár týdnů, je to vyřešené a je z toho venku.

-bello-
7. 1. 2018 • 01:29

majojo Prim, MUDr. K.Nešpor CSc. je pojem! Špička v oboru ( a spešl pro vás, velmi nezištná a do problému zažraná špička !) Asi tak jako byl Skála.Tohle nám ve finále záviděla Evropa i Amerika, co tady zavedl Skála a nemáte tušení, co po 1989 vyboxoval na vládách právě Nešpor. A nemáte pojem, co pro ty pacienty osobně dělal. V tom se nevyznáte! Objektivně vám Nešpor ptřesto sdělil , že 3 neděle je pro alkoholika, byť " jen " kvartálního pijáka v efektu léčení naprostá nula!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.