V Kodani zmizela nejdražší vodka světa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V Kodani zmizela nejdražší vodka světa

Uzávěr z bílého a žlutého zlata.
Uzávěr z bílého a žlutého zlata.  (Foto Reuters, Facebook)

Pro jednoho je chlast slast, pro druhého zase past. Pro dva zlodějíčky v Kodani to ale byla cesta, jak se dostat k pořádnému balíku! Sice si z baru odnesli pouze jedinou lahev vodky, zato ale v ceně 8 milionů dánských korun, v českých tedy asi 27,4 milionu!

Ke krádeži došlo v baru Café 33, který leží v populární dánské čtvrti Vesterbro. Právě tam měli ve své sbírce cennou láhev značky Russo-Baltique, která napodobuje masku chladiče, a na jejíž výrobu bylo použito ryzí zlato, stříbro a diamanty. „Ta lahev je jediná svého druhu. Do sbírky jsem si ji půjčil z Ruska od společnosti Dartz Company, která vyrábí nejdražší vodku a auta na světě,“ uvedl majitel podniku Brian Ingberg s tím, že vystavovaný unikát nebyl pojištěn.

Nyní doufá, že se lupiče podaří dopadnout. „Zachytily je bezpečnostní kamery v baru, jenže mají kšiltovky a zahalený obličej,“ říká Ingberg. „Šli najisto, žádného jiného exponátu se ani nedotkli. Museli mít klíč nebo jeho kopiii,“ je si jistý.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.