Slůňata Rudi a Max: Tahali se o jedličku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Slůňata Rudi a Max: Tahali se o jedličku

O stromky se malí sloni doslova přetahovali. Brácho, že tě chytnu za ocas?
O stromky se malí sloni doslova přetahovali. Brácho, že tě chytnu za ocas? (Foto ČTK, Zoo Praha )

Co s neprodanými vánočními stromky? Šup s nimi do zoo! Sloni, losi, zubři – ti všichni si na nich pochutnají. Třeba pražská zoologická jich dostala stovky. A zvířátka jsou v sedmém nebi.

Ve výbězích probíhají speciální komentovaná krmení, stromky kvapem mizí třeba v útrobách sloních mládenců Rudiho a Maxe. „Mňam, to je dobrota.“ Kdyby slůňata mluvila, asi by z nich vypadlo něco podobného. A co je ještě lepší, s touhle laskominou se dá hrát na přetahovanou.

Speciální krmení si jen včera nenechaly ujít více než tři tisícovky zvědavců. Nepokazilo jim to ani nepříznivé počasí. „Neojblíbenější bylo krmení slonů. Mláďata Rudi a Max dělala se stromky psí kusy,“ dodal Mach. Jehličnany nemají rády naopak gorily. Ty si raději pochutnaly na ovoci a zelenině. „Zvířata navíc dostanou dobroty od návštěvníků. Ti na Štědrý den přinesli do Zoo Praha více než dvě tuny jedlých dárků,“ pochválil návštěvníky mluvčí zoo Lubor Mach. Je dobře, že lidé nezapomínají ani na zvířátka.

Jak se dneska krmí?
11:00 zubři
11:30 losi
13:30 sloni
15:00 lemuři
15:30 gorily



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.