Nejšílenější hlášky českých politiků roku 2017 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nejšílenější hlášky českých politiků roku 2017

Kdo by se mohl Zemanovi postavit?
Kdo by se mohl Zemanovi postavit? (Foto: ČTK)

Pindík, »odešlá« cukrovka i »chcíplý« pes. V uplynulém roce politici házeli jednu hlášku za druhou a mnoho z nich se dostalo do běžné řeči. Aha! přináší přehled toho nejlepšího, co naši zákonodárci vypustili do světa. Kdo a jak letos nejvíc »obohatil« náš slovník?

Rétor Andrej

* Asi nejvíce zlidověla hláška premiéra Andreje Babiše (63, ANO), kterou použil, když se jej novinářka dotazovala na jeho příjmy. „A proč bych vám já měl sdělovat všechny moje příjmy? Sorry jako.“

* Babiš ale ukázal, že zná i svoje slabiny. „Tak jako já samozřejmě neumím dobře mluvit, skutečně to není jako kategorie, kde bych nějak vynikal, ale když se lidi na tom baví, nemám s tím problém jako.“

* Další nesmazatelnou hláškou se Babiš uvedl, když diskutoval s Martinem Plíškem (43, TOP 09), který prošetřoval kauzu kolem příjmů z korunových dluhopisů. „Proč bych to měl sdělovat tady jako tomu pánovi? Proč? To je moje soukromá věc. Vy děláte kampaň. Já jsem se svlékl do slipů, ale já vám pindíka ukazovat nebudu.“

* A premiér několikrát dokázal i svoji urputnost. „Já jsem urputné hovado, jak říkají někteří. Mám ten horolezecký gen, nejsem horolezec, ale nechal jsem si ho změřit.“ A ani smrt pro něj není překážkou. „Můžete mě i zabít, ale nebudu rezignovat a neodejdu z politiky.“

Sobotka a silná slova

* I když na první pohled působí expremiér Bohuslav Sobotka (46, ČSSD) jako člověk, který sprostá slova snad ani nezná, u Babiše překvapil všechny. „Řečeno jednoduchým trumpovským jazykem: korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář Andrej Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát.“

Milošovi to odešlo

* Pokud jsou jeho slova pravdivá, zapíše se prezident Miloš Zeman (73) do lékařských učebnic hodně tučným písmem. „V sobotu mi odešla cukrovka,“ komentoval totiž svůj zdravotní stav.

* O jeho zdraví spekuloval i brněnský radní Svatopluk Bartík (42), který prohlásil, že prezident má rakovinu. A Zeman na jeho adresu použil hodně nevybíravé výrazy. „Kdybych použil svého oblíbeného výrazu, že ten člověk je svině, tak mě zase někdo obviní z vulgarismu. Ale on je svině, protože tohle se nedělá.“

Zabrušující okamurovec

* Přes noc se stal miláčkem internetu poslanec SPD Miloslav Rozner (40). Ten v předvolební debatě na České televizi proslul jako »odborník« na kulturu. „Já za sebe asi řeknu tolik, že já si myslím, že kultura velice, velice upadá. Protože když si vezmu – já v kultuře se pohybuju přes 20 let a vezmu to tak, že se dříve dělalo spoustu akcí, spoustu se pořádalo akcí, dneska to velice upadá,“ tvrdil. Když mu ale moderátor oponoval, že na vesnicích je spoustu akcí, Rozner zasmečoval. „Určitě, možná s vámi jakoby tak úplně nesouhlasím.“

* Další nezapomenutelnou hláškou se zapsal Rozner už coby poslanec. „Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho musel nějak vybrušovat a neřekl něco špatně. Já nechci nic ovlivňovat a čekám, co pro nás Tomio vyjedná.“ A nová přezdívka »Zabrušovač« byla na světě.

Máslo od Kalouska

* Máselnou krizí se zabývala i Sněmovna, čehož pohotově využil Miroslav Kalousek (57, TOP 09) by si rýpl do komunistů. „Vyběhl jsem ven a v prvním kvelbu jsem bez čekání koupil máslo. Až si budou soudružky zase stěžovat, že stály frontu na máslo, ať přijmou dar od Kalouska,“ přinesl kostku drahoceného másla do Sněmovny.

* Ostřejších výrazů použil Kalousek na svého rivala Babiše. „Já jsem tady zažil mnoho osobních přestřelek, ale aby nás tady moralizoval komunistický fízl a kriminálník, kterému hrozí 10 let, tak to jsem, prosím pěkně, ještě nezažil,“ narážel na Babišovu údajnou spolupráci s StB.

Rady moudrého lidovce

* Ostrou kritiku schytal vystudovaný veterinář a šéf lidovců Pavel Bělobrádek (41), když se nevybíravě vyjádřil na Facebooku k příspěvku, kde majitelka oplakávala, že její pes zemřel. „Neumřel. Umírají pouze lidé. Zvířata uhynou, pojdou, chcípnou (u nich to nemá vulgární podtext), padnou, zhasnou, jsou zabita, poražena...“ napsal tehdy politik.

* Bělobrádek si to slízl i za »pomoc« matkám samoživitelkám, které mnohdy nemají peníze na rozhazování. „No tak si musí najít jiného chlapa,“ radil.

Karla a smrt

Za prosazení nového zákona o pohřebnictví se bila jako lev tehdejší ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (40, za ANO). A používala k tomu netradiční prostředky. „Vzali si přestávku, sorry, ale jestli to neprojde, tak všichni umřeme a budeme v papírových rakvích,“ strašila a nakonec přidala i věštění. „Umřeme jednou všichni. Umřou komunisti i sociální demokraté, umřeme my i z hnutí ANO. Všichni umřou.“

»NEJ« české politiky...

1. Největší trapas: Hradní komedie, kdy prezident Miloš Zeman dirigoval tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotku hůlkou k mikrofonu a očekával jeho demisi. Když se tak nestalo, Zeman uprostřed Sobotkovy řeči odešel.

2. Největší vzestup: Jeho hnutí existuje pár let, provází ho skandály a kauzy, jako Čapí hnízdo a i přesto Andrej Babiš vyhrál volby a stal se premiérem.

3. Největší pád: Největší ústup ze scény i slávy zažil expremiér Bohuslav Sobotka, potažmo celá ČSSD, která ve volbách úplně propadla, stěží se dostala do Sněmovny, kde je nyní v roli trpaslíka.

4. Nejpřekvapivější comeback: Jen pár dní před uzavírkou prezidentských kandidátů se do hry zapojil expremiér Mirek Topolánek (61). Toho do boje o Hrad vyslalo 10 senátorů.

5. Největší smolař: Opakovaně se snaží do řad sociálních demokratů vrátit bývalý předseda vlády Jiří Paroubek (65). Nejen, že se mu nedaří návrat do strany, ale v únoru, pár dní před svátkem zamilovaných, ho opustila i jeho žena Petra (44).

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.