Ani vegetariáni nemusí být o paštiku ochuzeni: Zkuste čočkovou!
POTŘEBUJETE: 1 hrnek červené čočky, 1 hrnek zelené čočky, 1 cibuli, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce kari koření, sůl, mletý pepř, 1 hrnek vlašských ořechů, 1 hrst dýňových semínek, 1 hrnek sušených brusinek, 3 lžíce olivového oleje,
Na potření: 1 lžíci pikantního kečupu, 2 lžíce jablečné přesnídávky, 2 lžíce olivového oleje
Obě čočky namočíme den předem, pak vodu slijeme, čočku propláchneme a uvaříme doměkka. V hluboké pánvi na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a dvě třetiny vlašských ořechů. Přidáme uvařenou čočku, rajčatový protlak, koření, sůl, dvě třetiny brusinek a dvě lžíce olivového oleje. Podle potřeby dochutíme. Směs rozložíme do zapékací misky a pečeme při 200 °C cca 10 minut. Pak ji potřeme směsí kečupu, jablečné přesnídávky a olivového oleje a posypeme zbytky ořechů, brusinek a dýňových semínek. Pečeme dalších 15 minut.
Více receptů na lahodné paštiky najdete v tištěném Aha! pro ženy a na našem webu.