Po Novém roce jíme zdravě: Omeleta se špenátem a žampiony zasytí!
POTŘEBUJETE: 2 lžíce olivového oleje, 100 g žampionů, 4 vejce, 200 ml mléka, 2 hrsti baby špenátu, 1 avokádo, 2 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř
V pánvi rozehřejeme olivový olej a cca 5 minut na něm smažíme očištěné a pokrájené žampiony. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Nalijeme na druhou pánev a pečeme, až okraje začnou hnědnout. Dřevěnou špachtlí přesuneme omeletu na talíř, na polovinu naskládáme opečené žampiony, omytý a osušený špenát, oloupané a na kousky nakrájené avokádo a parmazán. Omeletu přehneme a podáváme.
Více zdravých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy.