Šéfkuchař Michal připravil další rychlou exotickou pochoutku: Zkuste šiškebab s dipem!
Máte rádi arabskou kuchyni? Pak si ji můžete připravit i doma. Recept šéfkuchaře Aha ! pro ženy Michala Řezáče je chutný, během předvánočního shonu ho připravíte rychle a jeho výrazná vůně přinese do vašich příbytků trochu exotiky.
POTŘEBUJETE: 600 g mletého masa (mix hovězí a vepřové), kurkumu, sušený koriandr, římský kmín, sůl, mletý pepř, olej, 1 limetu, 1 zakysanou smetanu, hladkolistou petržel, 4 stroužky česneku
POSTUP:
1. Maso dáme do misky a přidáme kurkumu.
2. Dále přidáme sušený koriandr a dva nasekané stroužky česneku.
3. Dále přidáme římský kmín a nastrouhanou kůru z limety.
4. Osolíme a opepříme, dobře propracujeme.
5. Na špízech vytvoříme šišky a upečeme na grilu nebo pánvi.
6. Do zakysané smetany dáme nasekaný zbylý česnek, přidáme limetovou kůru a šťávu a nasekanou petržel.
Cena za porci 26 Kč.