Přehlídka zvířecí krásy v Olomouci: To jsou ale kočky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Přehlídka zvířecí krásy v Olomouci: To jsou ale kočky!

Dlouhá metr - Největší domestikované kočičí plemeno – mainská mývalí kočka. Délka těchto koček je až jeden metr a váha u samců dosahuje až 12 kg.
Dlouhá metr - Největší domestikované kočičí plemeno – mainská mývalí kočka. Délka těchto koček je až jeden metr a váha u samců dosahuje až 12 kg. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Malé velké, tlusté, hubené, kudrnaté i bez ocasu! Čtyři stovky koček všech velikostí, druhů a barev zaplnily olomoucké výstaviště Flora. A bylo na co se dívat.

Zřejmě vůbec poprvé se mohli návštěvníci mezinárodní kočičí výstavy seznámit s kudrnatou kočkou selkirk rex. „Toto plemeno bylo uznáno teprve letos 1. října,“ řekl Aha! ředitel výstavy Jaroslav Pánek. Další zvířecí raritou pak je bezocasý kurilský bobtail, který dokáže ze sedu vyskočit do prvního patra, či obyčejná kočka domácí, jíž je neuvěřitelných 16 let.

„Běžná délka života kočky je kolem dvanácti roků,“ konstatoval Pánek. Vedle těchto koček mohli návštěvníci výstavy obdivovat další více či méně známé, ale i zcela exotické druhy jako jsou kočky habešské, kartouzské či bengálské.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.