Šťastné a chlupaté: Recepty na cukroví pro pejsky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Šťastné a chlupaté: Recepty na cukroví pro pejsky

Napečte letos cukroví i pro psy.
Napečte letos cukroví i pro psy. (scom, Profimedia.cz)

Odolat smutným psím očím je o Vánocích ještě těžší než obvykle. Všude tolik dobrot a cukroví. Jenže to, co je jedlé pro páníčky, může čtyřnohým kamarádům ublížit. Uspokojte jejich chutě a upečte jim jejich cukroví!

Dýňovo- arašídové tlapičky

Ingredience: 2 ½ hrnku celozrnné mouky, 2 větší vejce, 2/3 hrnku dýňového pyré, 3 lžíce arašídového másla (nesolené, bez xylitolu).
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte ingredience a vypracujte těsto. Rozválejte, vykrojte ozdobné kolečko a prstem pak vytvarujte psí tlapičku. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15 až 20 minut.

Borůvkové kuličky

Ingredience: ✔ ¾ hrnku arašídového másla (nesolené, bez xylitolu), ✔ ¼ hrnku kuřecího vývaru, ✔ 1 ¼ hrnku ovesných vloček, ✔ ¾ hrnku borůvek.
Postup: Smíchejte arašídové máslo a vodu. Přidejte vločky a borůvky a vypracujte těsto. Ze dvou lžic těsta vytvarujte kuličku a umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Všechny kuličky pak dejte na 1–3 hodiny do lednice. Uchovávejte je v chladu.

Kokosovo-jablečné kostičky

Ingredience: ✔ hrnek kokosové moučky, ✔ ½ hrnku jablečného pyré, ✔ středně velkou sladkou bramboru.
Postup: Sladkou bramboru rozřízněte na půl a pečte v troubě doměkka. Upečenou bramboru oloupejte a rozšťouchejte v míse. Přidejte kokosovou moučku a jablečné pyré. Směs pořádně promíchejte. Menší pekáček vyložte pečicím papírem a po celé ploše rozprostřete směs. Pečte v troubě předehřáté na 130 °C zhruba hodinu. Cukroví by mělo mít žvýkací konzistenci. Vzniklou placku nakrájejte na kostičky. Velikost záleží na velikosti tlamičky vašeho psího miláčka.

Mrkvovo-ovesná srdíčka

Ingredience: ✔ ½ hrnku strouhané mrkve, ✔ ½ hrnku jablečného pyré, ✔ ½ hrnku ovesných vloček, ✔ ½ hrnku celozrnné mouky.
Postup: Troubu předehřejte na 180 °C, vyložte plech pečicím papírem. Všechny ingredience smíchejte v míse. Těsto rozválejte a vykrojte srdíčka. Vyskládejte na plech a pečte zhruba 18 – 20 minut.

Dýňové pyré

Ingredience: ✔ dýně Hokkaidó
Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozpulte a vydlabejte semínka. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj obě půlky dýně, řezem dolu. Pečte hodinu. Nechte vychladnout a vydlabejte dužinu, kterou rozmixujte do hladka. Pyré dejte do cedníku, postavte na mísu a dejte do ledničky na dvě hodiny, abyste pyré zbavili přebytečné vody.

Jablečné pyré

Ingredience: ✔ 2 velká jablka, ✔ 100 ml vody
Postup: Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte. Dejte do menšího kastrůlku, přilijte vodu a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte cca 20 minut, dokud nevznikne pyré.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.