Kartářka Anna Bechná (33): Vlastní největší tarotovou sbírku v Česku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kartářka Anna Bechná (33): Vlastní největší tarotovou sbírku v Česku

Anna Bechná s Tarotem starých pověstí českých, jehož je spoluautorkou.
Anna Bechná s Tarotem starých pověstí českých, jehož je spoluautorkou. (Foto Aha! – Karel Kopáč, Anna Bechná)

Zřejmě největší sbírka tarotových karet v Česku! Nashromáždila ji kartářka Anna Bechná (33) z Plzně. Čítá více než 400 sad, v nichž je bezmála 33 tisíc karet a váží 100 kilo. 

Při posledním sčítání tarotových sad jich Anna Bechná měla 413. Karty vykládá 18 let a asi 12 let je sbírá. Objednává je z celého světa. Některé bere do ruky každý den, jiné při výjimečných příležitostech.

„Na výklady klientům používám jedny stálé. I ty ale zhruba po třech až čtyřech letech měním,“ vysvětluje. Jasnou odpověď hledá v sadě, která má jednoznačné obrázky. „Když se chci v něčem povrtat, tak si vezmu sadu s abstraktními nebo fantaskními obrazy,“ dodává.

Hledala tajemství Řípu
Specialitou Anny jsou výklady z cest. Karet se ptá na historii a energii míst, která navštíví. Například s Tarotem starých pověstí českých, jehož je spoluautorkou, navštívila Říp. Co karty ukázaly? „Je to hora silných energií, posvátná půda, která může sloužit i nám, pokud budeme čestní, pokorní a uctiví k síle, která zde je,“ tlumočí Anna sdělení tarotu.

Nevěští, hledá cestu
Anna nepoužívá tarot k veštění budoucnosti, ale k hledání životní cesty. „Komunikace s ním pomáhá porozumět sobě samému a tomu, co se kolem nás děje,“ vysvětluje. Prý se není čeho bát. „Kdo se bojí tarotu, bojí se sám sebe a změn, které stejně přijdou. Čím dříve se podíváme pravdě do očí, tím dříve uděláme krok ke spokojenějšímu životu,“ tvrdí kartářka.

Co je tarot
Tarot je balíček 78 karet. Každá z nich představuje nějaký příběh nebo princip, díky němuž můžeme lépe pochopit naši situaci i to, co se děje uvnitř nás. Na oněch příbězích můžeme poznat naše vlastní motivy a postoje a také předpovědět další vývoj událostí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.