Zabil muže a dva pobodal: Soudí ho jen za opilství... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zabil muže a dva pobodal: Soudí ho jen za opilství...

Karel Š. tvrdí, že měl v minulosti depresivní stavy a halucinaci, při které na něj ze země vyskočil kozel.
Karel Š. tvrdí, že měl v minulosti depresivní stavy a halucinaci, při které na něj ze země vyskočil kozel.  (Foto Aha! – Michal Protivanský)

V drogovém amoku pobodal tři kamarády, jeden zemřel. Karel Š. (26) ale včera stanul před soudem jen za opilství, podle znalců nebyl příčetný.

K útoku došlo 8. března v Horních Počernicích v Praze. Karel Š., dlouhodobý uživatel drog, se sešel se třemi přáteli. Pak na ně zničehonic zaútočil. „Celý den jsem špatně vnímal, najednou tam nebyli ty kluci, ale nějaký halucinace, démoni. Měl jsem černo před očima,“ hájil se u soudu. Přiznal dlouhodobé užívání marihuany a pervitinu. Se závislostí se loni léčil, dva měsíce po propuštění ale začal zase fetovat. Dva napadení útok dlouhým nožem přežili, třetí byl ale zasažen do srdce a zemřel v nemocnici.

Protože byl pachatel nepříčetný, hrozí mu maximálně 10 let vězení za opilství. „Nyní musí znalci rozhodnout, zda se do stavu nepříčetnosti dostal vlastním přičiněním, nebo ne,“ uvedla jeho obhájkyně Jitka Bludská. Pokud by rozhodli, že ne, hrozila by mu ústavní léčba. Kvůli výslechu znalců byl soud odročen.

Napadení byli dvojčata

Jako prvního napadl Karel Š. hostitele, u kterého se s přáteli sešel. Ten utrpěl ránu do lýtka, z domu se mu podařilo utéct. Uvnitř s útočníkem zůstali kamarádi – dvojčata. Oběma uštědřil mnoho ran, jeden zraněním podlehl. Bratr zemřelého včera u soudu také vypovídal, kvůli jeho psychickému stavu byla ale veřejnost vyloučena z jednání.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.