Loučení s tenisovou šampionkou Janou Novotnou (†49): Velké manévry před pohřbem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Loučení s tenisovou šampionkou Janou Novotnou (†49): Velké manévry před pohřbem!

Jana Novotná
Jana Novotná (ČTK)

Kdo může, dorazí! Na dnešním pohřbu tenisové šampionky Jany Novotné (†49) se očekávají davy lidí. Už jen velké přípravné manévry posledních dnů vypovídají o mnohém...

Nepřála si oficiální pohřeb. „Mami, rozlučte se se mnou jen v rodinném kruhu, nejlépe i mimo Brno,“ prosila na rakovinu umírající Jana svoji maminku. „Jenže Janička měla velmi mnoho kamarádů, kteří si přáli se s ní rozloučit. Tak jsme jako rodina nakonec svolili k pohřbu,“ zdůvodnila plačící Libuše Novotná (75), proč se dnes od 12.30 koná v brněnském krematoriu oficiální pohřeb, otevřený i pro veřejnost.

A kamarádů i známých dorazí spousta! Vždyť jen z Prahy pojede společně vlakem velká skupina osobností včetně Kodeše, Pály či sourozenců Sukových. Chybět nebude Nováček, do poslední chvíle zvažovala účast třeba bývalá světová jednička Hingis. Z celého světa dorazí věnce, velký ze žlutých růží a vzkazem: »Jani, nikdy nezapomenu, Hanka« objednala z Ameriky její trenérka Mandlíková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.