Bezdomovec pomohl ženě v nouzi: Neuvěříte, jak mu to vrátila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Bezdomovec pomohl ženě v nouzi: Neuvěříte, jak mu to vrátila!

Kate se svým zachráncem.
Kate se svým zachráncem. (Foto: Twitter)

Říká se, že každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán. V případě amerického bezdomovce Johnnyho Bobbita (34) tomu ale bylo přesně naopak! Mladé ženě v nouzi dal své poslední čtyři stovky na benzín. Ona pro něj vzápětí vybrala 7,2 milionu korun!

Sbírku na vousáče Bobbita vyhlásila Kate McCluere (27) na internetu. Dojala ji totiž jeho nezištná pomoc a chtěla se mu nějak revanšovat. „Nikdy dřív mi ještě benzín nedošel a srdce mi bušilo tak, že mi skoro vyskočilo z hrudi. Zastavila jsem u krajnice a vystoupila z auta, abych se dostala k nejbližší čerpací stanici,“ napsala Američanka ve své prosbě o příspěvky na crowdfundingovém serveru GoFundMe. „V tom okamžiku jsem potkala Johnnyho,“ dodala.

Bezdomovec, který se prý na okraji Filadelfie pohybuje denně, jí řekl, aby se sedla do auta a zamkla se v něm. O pát minut později se k ní pak vrátil a v ruce držel červený kanystr. „Použil svých dvacet dolarů, aby mě dostal bezpečně domů,“ říká dojatá Kate. Později Bobbitovi peníze vrátila a přidala i nějaké jídlo a oblečení. Ale jelikož se jí to zdálo jako malá odměna za takovou pomoc, vyhlásila sbírku. Původně doufala, že pro něj vybere 10 tisíc dolarů (asi 214 tis. Kč), na konec se ale na kontě během dvou týdnů sešlo přes 340 tisíc dolarů (7,2 mil. Kč)!

Peníze prý použije na pronájem bytu pro Bobbita a na nákup předmětů denní potřeby. „Byl bych rád, kdybych se mohl každý večer umýt, odpočinout si a rád bych si znovu našel práci,“ dodal vděčný Bobbit, který doufá, že zase bude moct žít jako normální člověk.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.