Vražedné komando z Ukrajiny: Do Horusic jeli pro miliony | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Vražedné komando z Ukrajiny: Do Horusic jeli pro miliony

Ivan I. (vlevo) a Róbert S.
Ivan I. (vlevo) a Róbert S. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Bylo jich pět a do rodinné firmy na Táborsku jeli loupit. Zmasakrovali dva spolumajitele tak, že později zemřeli, dalších pět mužů a ženu zranili. Dva členové vražedného komanda stanuli včera před soudem.

Róbert S. (33) a Ivan I. (37) z Ukrajiny byli členové gangu, který vtrhl 14. září 2015 do domu firmy v Horusicích, vyrábějící náhradní díly do motorek. Měli tip, že tam najdou miliony. Dělníky i spolumajitele svázali a mlátili jim hlavou o zem, bili je tyčemi od výfuku... Byli přesvědčeni, že z nich vytlučou, kde jsou prachy ukryté. Nakonec odvezli necelých 400 tisíc. Víc tam nebylo.

„Asi hodinu mě přemlouvali, ale ukrajinské komunitě se těžko odolává. Prý jim jeden vypadl, tak jsem nakonec jel,“ vysvětloval soudu Róbert. Po útoku všichni odjeli do Brna. „Na ubytovně jsme si rozdělili peníze. Každý dostal padesát tisíc. Ty jsem utratil. Tři odjeli hned na Ukrajinu,“ dodal ještě. Po zbývajících uprchlých vrazích pátrají policisté několika států.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.