Doktor od jezera hrochů Šmíd (†47): Upracoval se k smrti! Finanční problémy?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Doktor od jezera hrochů Šmíd (†47): Upracoval se k smrti! Finanční problémy?!

Jaroslav Šmíd ve filmu Doktor od jezera hrochů
Jaroslav Šmíd ve filmu Doktor od jezera hrochů (profimedia.cz, archiv)

Nečekaná smrt herce Jaroslava Šmída (†47), známého především hlavní rolí v komedii Doktor od jezera hrochů, šokovala snad všechny. Je normální u relativně mladého člověka podlehnout ve 21. století obecně dobře léčitelnému onemocnění, jako je zápal plic? Jaké vůbec byly poslední chvíle herce pražského Švandova divadla, který zemřel ve středu? Nedělní Aha! na tyhle otázky hledalo odpověď.

Jedním z těch, kteří byli do hercových posledních chvil nejblíž, byl i jeho filmový objevitel režisér Zdeněk Troška (64). „Od pondělka ležel s komplikovaným zápalem plic na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Motole. Byl už ale v kómatu a lékaři dobře věděli, že je to s ním prakticky beznadějné,“ popsal Aha! Troška (64). Právě on Šmída coby lékaře Čeňka Dobeška obsadil do svého Doktora od jezera hrochů. „Jardovi, jak jsem se dozvěděl, totálně zkolaboval organismus. Nezabrala mu už ani troje antibiotika. Je to hrozné, když si člověk představí, co se může vyklubat z banální prachobyčejné chřipky,“ povzdechl si Troška.

Šmíd by možná ještě byl mezi námi, ale jak se shodují jeho kolegové, na své zdraví nedbal dlouhodobě. „Neustále přecházel nějaké chřipky a nachlazení, nikdy se pořádně nevymarodil a hned utíkal hrát do divadla, což je na tělo pořádný nápor,“ prozradil zdroj ze Švandova divadla. „Už jednou takhle přecházel zápal plic, dokonce se nechal na revers pustit z nemocnice. To bylo přede dvěma měsíci, opět chtěl odejít hrát. Doktor mu tehdy řekl, jak je to nebezpečné, že je to nápor na srdce,“ dodává hercův kolega. 
Lékařovo varování se bohužel naplnilo. Další ataka nemoci Šmída opět přivedla do nemocnice, ze které se již nevrátil. Jeho přecházenými nemocemi oslabený organismus boj o život prohrál. 

Zemřel Jaroslav Šmíd...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.