Odhalili čtyři pěstírny marihuany: Vybavení odváželo pět náklaďáků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Odhalili čtyři pěstírny marihuany: Vybavení odváželo pět náklaďáků!

Jedna z odhalených pěstíren konopí.
Jedna z odhalených pěstíren konopí. (Foto PČR )

Čtyři pěstírny konopí odhalili policisté z toxi týmu při akci s krycím názvem Bolsa na Plzeňsku. Zadrželi při tom čtrnáct lidí. Vyšetřování trvalo rok, podílela se na něm více než stovka policistů.

Během dvou dnů v říjnu pak udeřili, provedli domovní prohlídky ve 21 objektech v Plzni a jejím okolí a zadrželi 14 lidí. Šest z nich pak obvinili z výroby drog. Hrozí jim několikaleté vězení.

Jedna z odhalených pěstíren konopí.

Zároveň odhalili čtyři pěstírny konopí, dvě v Plzni a po jedné v Merklíně a Štěnovicích na jižním Plzeňsku. „V dalších třech objektech byly sice pěstírny neaktivní, nicméně byly připravené pro okamžité pěstování rostlin konopí,“ řekla policejní mluvčí Markéta Fialová.
Jejich vybavení bylo tak velké, že je muselo odvézt pět nákladních vozů. Policisté zároveň zabavili 953 kusů rostlin, pět kilo sušené marihuany. „Byla zajištěna i značná finanční hotovost v řádech statisíc korun,“ dodala Fialová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.