Strážníci v Opavě se vzbouřili...stěžují si na šikanu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Strážníci v Opavě se vzbouřili...stěžují si na šikanu!

Tým městských policistů v Opavě.
Tým městských policistů v Opavě. (Foto ara)

Jsme šikanováni! V Opavě se vzbouřili městští policisté, a ne jednotlivci. Dvaačtyřicet mužů a žen zákona ze sedmapadesáti si stěžuje na své šéfy. 

Obviňují je z bossingu, tedy šikany. „Pan ředitel i jeho zástupce nemají špetku empatie. Hledají sebemenší chybičky,“ vystoupil na zastupitelstvu města, které se kauzou zabývalo, strážník Robert Lučan. Mluvilo se tam dokonce o tom, že by se lidem v nouzi nemusela dostat včas pomoc. „Městská policie je paralyzovaná. Strážníci nechtějí zasahovat. Raději, nechtějí si dělat problémy,“ uvedl zastupitel Tomáš Navrátil.

V pozoru má držet útvar ředitel Peter Horváth. K obviněním ze strany podřízených se nechtěl vyjadřovat: „Konkrétní nebudu, pokud má zaměstnanec nějaký problém, má postupovat podle platných pracovně-právních předpisů.“

Ředitel Peter Horváth.

Víte, že...
...nejde o první problém městské policie v Opavě? Strážníci třeba dva měsíce pracovali bez podepsané kolektivní smlouvy, za což šéf odborů David Kovárník podal na primátora města Radima Křupalu trestní oznámení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.